Nacon sprosto ukradol The Sinking City a dal ho znova na Steam

Nacon sprosto ukradol The Sinking City a dal ho znova na Steam
09:41, 02.03.2021

Ukrajinská spoločnosť Frogwares to skutočne nemá vôbec jednoduché. Ich niekdajší spriaznený vydavateľ, francúzska firma Nacon, sa totižto aj naďalej správa maximálne neprofesionálne a zatiaľ čo prebiehajú súdne ťahanice o práva na ukrajinský Lovecraft horor The Sinking City, Frogwares musí naďalej riešiť nechutné praktiky Naconu.

Tá najnovšia sa týka priamo ukradnutej verzie uvedenej TPS hry, ktorú Nacon jednoducho zakúpil cez portál Gamesplanet, následne crackol ako pätnásťročný študent bez prímu, aj s vymazaným logom pôvodných autorov, to celé zase hodil na Steam ako svoje dielo. Frogwares preto každého kto o hru zavadí priamo prosí aby nepodporovali zlodejské praktiky firmy Nacon a upozorňovali na ich nechutné správanie. Ukrajincom sa dokonca vyhrážal sám CEO Naconu, Alain Falc a dával im trápne ultimáta pri ktorých chcel aby Frowares odovzdal svoje duševné vlastníctvo do ich rúk. Francúzi za sebou pri celej tej digitálnej krádeži ani nepozametali stopy, o čom svedčí dôkladný video rozbor súborov, ktorý si môžete pozrieť nižšie.

Ukrajinci tak majú zase o pár vrások viacej a to ako ne férovo sa správa veľký výrobca hardvéru a softvéru Nacon, o tom asi netreba ďalej polemizovať.


DALŠÍ

CGwillWin