hw
Acer představuje uhlíkově neutrální Aspire Vero 16

Acer představuje uhlíkově neutrální Aspire Vero 16
08:09, 08.01.2024

Společnost Acer uvádí první notebooky Acer Aspire Go s různými možnostmi procesorů a displejů, které jsou dostupné pro běžné uživatele.

 Společnost Acer představuje nový počítač Aspire Vero 16 AI, který je poháněn nejnovějším procesorem Intel Core Ultra 7 s technologií Intel AI Boost. Potvrzuje závazek společnosti Acer dosáhnout uhlíkové neutrality a minimalizovat uhlíkovou stopu během celého životního cyklu.

 Uvádí novou řadu notebooků Acer Aspire Go, které jsou k dispozici v 15,6 a 14palcových modelech s displejem až WUXGA, úzkými rámečky obrazovky, až 16 GB RAM, 1 TB SSD úložištěm a sadou základních funkcí pro zlepšení uživatelského komfortu.

 Acer Aspire Go 14 je vybaven až procesory Intel Core řady N nebo procesory AMD Ryzen řady 7000, které zajišťují plynulý multitasking a produktivitu.

 Všechny notebooky Aspire jsou vybaveny aplikací Microsoft Copilot v operačním systému Windows 11 a další dávkou výpočetní techniky, která umožňuje přístup k systému Copilot prostřednictvím speciální klávesy Copilot a funkce Acer PurifiedVoice pro bezproblémovou spolupráci a efektivitu při provádění úkolů.

Společnost Acer vítá nové přírůstky do své řady notebooků Aspire, které představují širokou škálu výkonnostních a designových možností pro každodenní práci s počítačem.

Aspire Vero 16 je nejnovější z produktové řady Vero, poháněný novými procesory Intel Core Ultra s technologií Intel AI Boost a kompatibilitou s Wi-Fi 7. Společnost Acer se svým notebookem Aspire Vero 16 zavázala k uhlíkové neutralitě, a to v souladu s mezinárodními standardy pro výpočet uhlíkové stopy a uhlíkové neutrality. V každé fázi životního cyklu zařízení jsou přijímána opatření k minimalizaci jeho uhlíkové stopy a následně budou použity vysoce kvalitní uhlíkové kredity k dosažení uhlíkové neutrality.

Pro šasi notebooku Intel Evo Edition bylo použito více recyklovaných materiálů (PCR) než na modelu z roku 2021. Zařízení tak spojuje ekologické inovace se skvělou pracovní funkčností počítače.

Nové notebooky Acer Aspire Go 15 a Aspire Go 14 jsou určeny pro každodenní používání doma rodinami. Notebooky Aspire Go jsou vybaveny až procesory Intel Core i3 řady N, zvýšenou kapacitou paměti, plně funkčními periferiemi a technologií Acer PurifiedVoic, zatímco Aspire Go 14 obsahuje také volitelný procesor AMD Ryzen řady 7000. Pro větší flexibilitu jsou nová zařízení Aspire vybavena nejnovější technologií využívající umělou inteligenci – inteligentním společníkem s umělou inteligencí Copilot ve Windows a rychlým přístupem prostřednictvím speciální klávesy Copilot spolu s technologií Acer PurifiedVoice pro přehledné videohovory.

Aspire Vero 16: uhlíkově neutrální počítač s umělou inteligencí a fenomenálním výkonem

Počítač Acer Aspire Vero 16 (AV16-51P) kombinuje nový design a nejnovější funkce. Je určen pro ty, kteří hledají ekologicky šetrnou volbu, aniž by se to promítlo na výkonu. Notebook Intel Evo Edition je navržen tak, aby toho zvládl více, a je vybaven až procesorem Intel Core Ultra 7 s technologií Intel AI Boost. Na jedno nabití má výdrž baterie až 11 hodin, což je velkou pomocí při práci na něm a také to zvyšuje produktivitu práce. Dodává se s aplikací Copilot v systému Windows a využívá centralizovanou generativní umělou inteligenci této aplikace, která uživatelům inteligentně pomáhá při snadné navigaci napříč jejich zařízeními. Tím šetří čas a námahu při práci, tvorbě nebo hraní. Křišťálově čistý obraz a zvuk zajišťuje webová kamera s rozlišením 1440p QHD počítače s umělou inteligencí Acer PurifiedVoice, která při videohovorech odstraňuje nežádoucí šum. Notebook s operačním systémem Windows 11 je také vybaven 16 GB paměti LPDDR5, která podporuje až 2 TB duálního PCIe Gen 4 SSD disku s možností rozšíření.

Uživatelé ocení jednoduchost nového ekologického designu Aspire Vero 16 s vyhlazeným povrchem v ikonické šedé barvě Cobblestone. Na dotek příjemná textura šasi neobsahuje žádné těkavé organické sloučeniny, barvy ani přísady a je vyrobena z 60 % z materiálu PCR, což vede ke snížení emisí CO2 při výrobě. Ekologické vlastnosti notebooku Aspire Vero 16 završuje touchpad OceanGlass, který je vyroben z plastu vázaného na oceán, je dodáván ve 100% recyklovaném obalu a má certifikaci EPEAT Gold[9], takže je skvělou volbou pro uživatele, kteří chtějí přispět k ochraně životního prostředí.

Aspire Vero 16 je vybaven řadou funkcí, které zlepšují spolupráci a podporují různorodé životní styly. Zařízení má 16palcový displej WQXGA (2560 x 1600) s poměrem stran 16:10 a tenkými rámečky. Skvěle se hodí pro pracovní i zábavní účely, protože pokrývá 100 % barevného prostoru sRGB a je k dispozici s možností dotykové obrazovky WUXGA. Uživatelé mohou bez problémů streamovat, pracovat a připojovat se kdekoli díky kompatibilitě s Wi-Fi 7 a výběru důležitých připojovacích funkcí, jako je Bluetooth LE Audio, dva porty USB typu C (Thunderbolt 4 a USB 4) a HDMI 2.1. Aspire Vero 16 je také vybaven řadou inteligentních aplikací včetně aplikace AcerSense, která spravuje spotřebu baterie, úsporné režimy a výkon notebooku, zatímco Intel Unison 2.0 integruje různá zařízení a operační systémy na jediné obrazovce pro bezproblémovou produktivitu.

Notebooky Aspire Go: přístupné a uživatelsky přívětivé

Nové notebooky Aspire Go jsou dobře vybavená zařízení pro domácí použití, rodiny a studenty, kteří hledají skvělou cenu a výkon se všemi základními funkcemi potřebnými k tomu, aby mohli zůstat připojeni a produktivní. Modely Aspire Go 15 (AG15-31P) a Aspire Go 14 (AG14-31P) jsou poháněny až procesory Intel Core i3 řady N, zatímco Aspire Go 14 (AG14-21P) může být vybaven také procesory AMD Ryzen řady 7000, které poskytují svižný výkon spolu s výdrží baterie až 10 hodin u všech modelů. Každý model je také vybaven až 16 GB LPDDR5 RAM a až 1 TB M.2 PCIe Gen3 SSD pro dostatečný úložný prostor pro ukládání obrázků, videí a dalších souborů.

Notebooky Aspire Go s úzkými rámečky a poměrem stran až 16:10[1] nabízejí velký zobrazovací prostor a vysoké rozlišení obrazu na panelu WUXGA modelu Aspire Go 14 a na displeji FHD modelu Aspire Go 15. Zařízení jsou také integrována s funkcí Copilot ve Windows[3], která uživatelům nabízí větší použitelnost a pomoc při provádění úkolů a využívání aplikací na jejich zařízeních jediným kliknutím na speciální klávesu Copilot. Kvalitnější videohovory na zařízeních zajišťuje řešení Acer TNR svou větší čistotou obrazu i za zhoršených světelných podmínek, zatímco technologie Acer PurifiedVoice AI Noise Reduction a dva digitální mikrofony znamenají přesné zachycení hlasu. Systém AcerSense slouží k optimalizaci úložného prostoru a sledování aplikací, zatímco připojení Wi-Fi 6 pomáhá minimalizovat vyrovnávací paměť při videohovorech a streamování filmů.

Všechny nové modely Aspire Go jsou také vybaveny technologií Acer BlueLightShield, která pomáhá chránit oči při delším sledování. Modely Aspire Go 15 a Aspire Go 14 se mohou pochlubit také několika ekologickými vlastnostmi, neboť jejich kryt a obal obsahují recyklovatelné materiály a jsou registrovány jako Energy Star a EPEAT Silver.

  • Notebook Acer Aspire Vero 16 (AV16-51P) bude v zemích EMEA dostupný v březnu za cenu od 1 199 EUR.
  • Acer Aspire Go 15 (AG15-31P) bude k dispozici v regionu EMEA v únoru za cenu od 529 EUR.
  • Acer Aspire Go 14 (procesor Intel) (AG14-31P) bude k dispozici v regionu EMEA v březnu za cenu od 549 EUR.
  • Acer Aspire Go 14 (procesor AMD) (AG14-21P) bude k dispozici v regionu EMEA v březnu za cenu od 649 EUR.

  • DALŠÍ
    
    CGwillWin