První sezóna Diabla IV se blíží!

První sezóna Diabla IV se blíží!
08:00, 08.07.2023

Příběh byl dohrán, mapa odhalena a dungeony se už pomalu zajídají? Není důvod na Diablo tak brzy zanevřít. Už brzy se dočkáme první sezóny, kterou bezpochyby mnozí z nás už zvědavě vyhlíželi. Ta se nyní představuje v příběhovém traileru.

První sezóna nese název Season of Malignant a odehrává se přímo po skončení příběhu. Zatímco původní hrozba byla zlikvidována, objevuje se nové nebezpečí, kterým je šířící se nákaza, která mění monstra ještě v krvavější bestie a se kterou bojuje bývalý kněz Katedrály světla Cormond.

Hlavní novinkou jsou kromě příběhu zkažená srdce nepřátel, která budou sbírána pomocí Cage of Binding. K jejich získání nicméně budeme muset rozsekat příšerky hned nadvakrát, v klasické a následně silnější formě. Odměnou bude 1 z 32 druhů srdcí, která budou navíc rozdělena do 4 kategotií. A k čemu, že vlastně budou? Pro vylepšení postavy vložením do jednoho ze slotů gearu. Podle vývojářů má jít o masivní upgrade pro naše postavy, tak uvidíme.

Klik pro zvětšení (První sezóna Diabla IV se blíží!)

Abyste se mohli vydat na tohle dobrodružství, bude potřeba dohrát kampaň ať už v normálním módu a nebo v rámci sezóny. Až poté se příběhové rozšíření zpřístupní. Na druhou stranu po dohrání kampaně bude pro všechny postavy dostupná možnost přeskočení kampaně, používání mounta od začátku hry, všechny výhody čerpané z objevení oltářů Lilith a rovněž všechny již objevené lokace. Po skončení sezóny se navíc postavy v ní vytvořené s veškerým vybavením přesunou do normálního režimu a nebudou automaticky smazány, jak bylo zvykem. Přijdou však o zkažená srdce a z nich vyplývající staty a bonusy.

Objeví se i nový dungeon "Malignant Tunnels", což má být síť tunelů zamořená novými typy nepřátel pro rychlejší loot již zmíněných orgánů. Kromě potvor se ovšem můžeme těšit i na nového bosse, kterým je fešák z úvodního obrázku Varshan the Consumed.

Klik pro zvětšení (První sezóna Diabla IV se blíží!)

A aby toho nebylo málo, bude zprovozněn i systém odměn a Battle Pass. O tom už byla zmínka v rámci Deluxe a Ultimate edic hry, přičemž ultimátka garantovala přeskočení několika tierů. A není konečně dostaneme možnost to využít. Průchod novým příběhem bude rozdělen v rámci Season Journey do několika kapitol, pro jejichž dokončení bude nutné splnit konkrétní questy, za které obdržíme legendární aspekty, nejvyšší tituly a svitek Amnézie, který garantuje kompletní reset skillů a paragon bodů zdarma.

Klik pro zvětšení (První sezóna Diabla IV se blíží!)

Dalším platidlem bude takzvaná Laskavost, která se využije v rámci Battle Passu pro posun v rámci tierů. Ty bude možné navyšovat i během průchodu hrou zabíjením monster, plněním questů, atd. Vývojáři slibují celkem 90 tierů z nichž 27 bude zdarma a 63 v premium modu. Zdarma budou například takzvané Smoldering Ashes, které budou využity pro získání sezónních požehnání garantujících více zlata, obolů a dalších výhod.

Na dobrodruhy co si zaplatí premium, počká dobře vypadající Awoken Armor Sets, nový mount, brnění pro mounta a další poklady. Majitelé Deluxe a Ultimate edice, kteří budou chtít využít svůj Battle Pass hned pro první sezónu, tak budou moci učinit přes shop ve hře. Kdo nebude litovat peněz bude moci i skákat mezi tiery za 200 platiny za jeden. V rámci herního obchodu zároveň přibydou i nové předměty.

A na závěr informace nejdůležitější. Kdy to vše začne? Season of Malignant bude spuštěna již 20/7/23 v 19:00 hod. našeho času.


DALŠÍ

CGwillWin