HR Microsoftu vytáhnulo kosu, propouští se 1900 lidí z Blizzardu a Xboxu

HR Microsoftu vytáhnulo kosu, propouští se 1900 lidí z Blizzardu a Xboxu
16:31, 26.01.2024

Microsoft se toho nebojí. Jen chvíli poté, co dokončil nákup Blizzard Activision, se Phil Spencer a jeho kolegové odhodlali k razantnímu kroku a propustí téměř dva tisíce zaměstnanců z celkových 22 000 své herní divize čili cca 8 %. Valnou většinou těchto zaměstnanců jsou přivandrovalci z Blizzardu a Activisionu a menší procento z Xboxu a Zenimaxu.

Že budou padat hlavy a odštěpky páteře bylo nad slunce jasné, každé převzetí kontroly má podobný průběh a je jedno, jestli se jedná o dobytou zemi nebo koupenou firmu. Vždy se dává najevo, že teď je tu nové vedení a s ním i změny. Jednoduše klasický power move. CEO Bobby Kotick ze své pozice odstoupil už loni, teď se k němu přidává spoluzakladatel Blizzardu Allen Adham (ředitel designu) a současný prezident Mike Ybarra. Další executives budou nejspíš následovat a je tedy otázkou, kdo z klíčových lidí tam zbude.

Můj momentální tip je, že převážně tým pracující na Diablu, World of Warcraft a CoD, zbytek osazenstva teď nejspíš bude trnout hrůzou, protože, co si budeme povídat, tohle je slušný zářez do organizační struktury. Jasně, některé pozice byly v rámci Microsoftu a Blizzardu duplikované a tudíž redundantní.

Zatím víme jen to, že jejich připravovaná survival hra pod kódovým označením Project Oddysey, byla zrušena. Otázkou zůstává, jak moc se nástup Microsoftu na ledový trůn dotkne dalšího vývoje našich oblíbených značek. Vzhledem k perosnálním aférám a rozporuplným hodnocením posledních titulů z dílen kdysi nepřemožitelného velikána, to možná znamená snahu o pozitivní změnu směru, ale na výsledky si budeme muset na nějaký ten pátek počkat.

DALŠÍ

CGwillWin