The Callisto protokol čeká příběhová tečka

The Callisto protokol čeká příběhová tečka
20:00, 20.06.2023

Loni se o The Calisto Protocol mluvilo jako o duchovním nástupci Dead Space, jehož tvůrce Glen Schofield si založil nové studio a znovu se vrhl do vesmíru, aby nám ukázal všechny jeho hrůzy. Problém byl, že konkurenci hře dělal trochu ironicky samotný Dead Space, resp. jeho remake, který vycházel o chvíli později. A právě porovnávání s DP se Protocol nevyhnul a částečně na to i dojel. Hře byla mimo jiné vytýkána neoriginalita a vcelku průměrný příběh, který byl v porovnání s Schofieldovou přechozí trilogií slabší i co se úrovně děsivosti týká.

Celkem si tak titul odnesl v průměru hodnocení pod 70% a uvízl na orbitě mezi průměrnou a lehce nadprůměrnou hrou, která je odsouzena se pomalu sunout chladnou náručí vesmíru směrem k věčnému zapomnění. Pomocnými, záchrannými tryskami nebyla ani zatím vydaná DLC a rozšíření. Jako první přišel režim New Game+ chvíli po vydání hry. V únoru přistál hardcore režim a pak se začali hráčům tahat z kapes kredity. A nebylo přitom moc o co stát. První placené DLC vydané v březnu s názvem Contagion Bundle obsahovalo pouze skiny a nové animace smrti. Tvůrcům pak bylo vyčítáno, že tyto věci vyrvali z již hotové hry, jen za účelem dalšího obohacení, což logicky popřeli.

A zatímco pomyslná hvězda hry pomalu vyhasíná, vydá Callisto ještě jeden poslední záblesk, kterým bude příběhové rozšíření s názvem The Final Transmission. To bude údajně i poslední částí Jacobova příběhu. Zdali se dočkáme i nějakého dalšího z pohledu jiné postavy nebo se jedná o definitivní konec je prozatím skryto v tmách, ovšem název vcelku výmluvně naznačuje, že jde o opravdu finální tečku za celým příběhem.

A i ta ještě před vydáním zvedá některé hráče ze židle. Poněkud nesmyslně se totiž DLC dočká krátké časové exkluzivity. Oficiálně totiž Jacobův příběh uzavřeme 29/6/23 alespoň co se PC a Xboxu týká. Majitelé PlayStationu si však budou moci zahrát už o 48 hodin dříve tedy 27/6/23. Osobně moc nechápu proč se autoři rozhodli pro tento krok, ale to je jejich věc. Podle ukázky to nicméně vypadá, že Callisto ještě nevydalo všechna svá tajemství a zřejmě se dočkáme i dalších monster. Kromě krátké ukázky o něm však nic nevíme a na celkové odhalení budeme muset zřejmě pár dní do vydání ještě počkat.


DALŠÍ

CGwillWin