akce
Square Enix naskočil na vlnu FF remasterov

Square Enix naskočil na vlnu FF remasterov
09:21, 24.09.2018

Aktuálne sa skončilo TGS, teda posledný ročník známej akcie Tokio Game Show a tak ako tomu je po E3 či GC, tak aj teraz sa herná internetová komunita a novinári majú zase o čom rozprávať. Aj v krajine vychádzajúceho slnka sme videli pár zaujímavých oznámení, z ktorých z môjho pohľadu asi najviac rezonovala séria staro nových projektov z dielne Square Enix. Minimálne z pohľadu slávnej série Final Fantasy, ktorá nám za dobu svojej existencie dala niekoľko podarených či menej úspešných spin-off odbočiek.

Final Fantasy: Crystal Chronicles

Už dávnejšie sme vás informovali o príprave návratu niekdajšej exkluzivity z čias konzole Nintendo Gamecube, a teda akčnej RPG Final Fantasy: Crystal Chronicles, ktorá rozhodne dodnes patrí k tomu lepšiemu mimo radových dielkov tejto IP. Hra z roku 2003 sa dočká zásadnej zmeny po stránke grafiky, ale určite poteší aj integrácia ďalšieho dodatočného obsahu. Vydanie na PlayStation 4 a Nintendo Switch nastane až v roku 2019, zatiaľ bez bližšieho dátumu.

World of Final Fantasy: Maxima

Square sa však vôbec nezastaví len u tejto hry. Nachystať sa môžeme aj na World of Final Fantasy z roku 2016, ktorý v podtitule Maxima príde hneď s niekoľkými úpravami. Nepôjde však len o kozmetické veci, ale aj o čiastočnú zmenu bojového konceptu. Tešiť sa môžete na postavy z iných dielov série ako napríklad Noctis (Final Fantasy XV), Yuna (Final Fantasy X), Lightning (Final Fantasy XIII) a ďalších. Našu niekdajšiu recenziu si môžete prečítať pod týmto odkazom. Hra potom vychádza na všetky platformy 6. 11. 2018.

Chocobo’s Mystery Dungeon: Every Buddy!

No a do tretice tu máme ďalší návrat a to projekt Chocobo’s Mystery Dungeon: Every Buddy! Druhá časť názvu s prívlastkom je už označenie samotného portu adventúrky z roku 2007, ktorá niesla označenie Final Fantasy Fables: Chocobo's Dungeon a exkluzivitu na Wii/DS. Nová verzia bude opäť okrášlená po technickej stránke a príde aj na dodatočný obsah s vydaním na PlayStation 4 a Nintendo Switch, ešte tento rok. Zdá sa teda, že Square Enix chce naplno oživiť podporu okolo celého bohatého univerza FF a tieto tri staršie hry by mu v tom mohli rozhodne pomôcť.


DALŠÍ

CGwillWin