Google pravdepodobne pripravuje streamovaciu službu, v hre je aj konzola

Google pravdepodobne pripravuje streamovaciu službu, v hre je aj konzola
20:49, 02.07.2018

Začiatkom roku sa gigantické "G" rozhodlo povolať do svojho zázemia Phila Harrisona a definitívne tak dali jasne najavo, že chcú kus koláča z herného priemyslu. Kto by nevedel kto je menovaný Phil, tak tento pán má za sebou vedúce posty u SONY aj Microsoftu, samozrejme z pohľadu hernej divízie.

Aby to bolo ešte viac jasnejšie, tak pod ich krídla sa pridali aj bývalí zamestnanci u Atari či mŕtvej stream služby Gaikai, a kolotoč špekulácií sa roztočil nevídanou rýchlosťou. Internet prorokuje hernú konzolu a teda konkurenciu pre SONY, MS či Nintendo. Na jednej strane je aj táto varianta síce reálna, avšak oveľa viacej by som sa aj ja osobne priklonil ku variantu s ich vlastnou stream službou, ktorá by bežala na báze ponuky AAA hier. Ostatne to bol práve Google kto nedávno na GDC akcii v zámorí prezentoval zaujímavé riešenie využitia cloudu a jeho prepojenia na prenos hier (projekt Yeti).

Aby sme sa nevedeli tak úplne rozhodnúť, prišlo aj Kotaku s informáciou, že Google chce získať na svoju stranu podporu vývojárskych firiem, ktoré by mu zabezpečili určitú formu exkluzivity. No a teraz nám už len ostáva čakať, čo z tohto celého nakoniec vypadne.


DALŠÍ

CGwillWin