Castle of Heart bude exkluzívny na Switch, pozrite si nový teaser

Castle of Heart bude exkluzívny na Switch, pozrite si nový teaser
19:43, 25.01.2018

Aj napriek tomu, že si o tejto indie 2D akcii píšeme na našom webe vôbec prvýkrát, tak ja osobne som mal o hre Castle of Heart určité povedomie už od minuloročného Gamescome v Kolíne nad Rýnom. Aj odtiaľ viem, že hru produkuje a vyvíja poľské štúdio 7Levels exkluzívne na konzolu Nintendo Switch, a k samotnému vydaniu by malo dôjsť v prvej polovici súčasného kalendára.

Vývojári si pri tvorbe brali inšpiráciu u slávnych značiek ako Castlevania a Dark Souls, čo sa do určitého stupňa premietlo aj na jej celkovom výzore či hrateľnosti. Príbeh a štylizácia grafickej stránky bude spájaná so slovanskou kultúrou, čo je logické s ohľadom na rodisko vývojárov. Náročnosť sa potom nebude držať nijako pri zemi, čoho dôkazom je napríklad informácia, že ako hlavný hrdina môžete počas drsného boja prísť aj o jednu z končatín a stále skúsiť pokračovať v boji. Energia sa následne obnovuje likvidáciou určitých nepriateľov, čím sa dá zvrátiť nepriaznivé zdravotné situácie. Mapa bude rozdelená na štyri veľké oblasti s odlišnou flórou a faunou tak, aby to vo výsledku hodilo presne 20 levelov. Celkovo by vám prejdenie Castle of Heart nemalo zabrať menej než 7 hodín a samozrejme v hre môžete stráviť aj viac, to v prípade ak vás chytí plnenie postranných úloh. K dispozícii vám bude rôzne množstvo kratších ale aj dlhších sečných zbraní vrátane mágie.

Exkluzivita pre konzolu Nintendo Switch prináša aj výhody v podobe využitia HD vibrácií, či možnosti užívať si projekt Castle of Heart kdekoľvek vás len napadne. Nižšie nájdete najnovší teaser a ostáva nám už len dúfať, že na výsledok práce mladých autorov z 7Levels nebudeme musieť ešte dlho čakať.


DALŠÍ

CGwillWin