Brian Gomez odchází z brněnských Vatra Games

Brian Gomez odchází z brněnských Vatra Games
14:32, 06.11.2011

Kdo by si to byl pomyslel, že když jsem téměř přesně před rokem poslouchal přednášku Briana Gomeze na brněnské konferenci Game Access Summit 2010, že budu příští rok ve stejnou dobu psát novinku o tom, jak tento sympatický Američan taktéž brněnské studio Vatra Games opouští. Ale přesto je to tak, šéf designu stále vyvíjeného Silent Hill: Downpour k poslednímu říjnovému dni u vývojářů skutečně skončil a vrací se do Los Angeles.

Důvody k tomu odchodu jsou bohužel více než logické. Hlavní příčinnou Gomezova konce je opětovné odložení zmiňovaného Downpour, které by mělo nově vyjít až v březnu příštího roku. "Když bylo oznámeno, že Downpour se odkládá až na rok 2012, společně se svojí rodinou jsem se rozhodl, že neustálé cestování mezi Brnem a Los Angeles po další čtyři až šest měsíců už není únosné," řekl Gomez.

Hra už je téměř hotová, takže už není moc, co bych projektu mohl nabídnout a co by Devin, Tomm nebo Marek Berka nemohli zvládnout sami. Své poznámky jsem jim předal před několika týdny a zároveň jim oznámil, že Halloween bude mým posledním dnem v práci. A co se týče mých dalších projektů, tak mohu potvrdit, že některé z nich jsou skutečně spojené se survival horrory. Stále mám spoustu rozpracovaných nápadů, které mi Konami zkrátka nedovolilo použít.

Klik pro zvětšení (Brian Gomez odchází z brněnských Vatra Games)

DALŠÍ

CGwillWin