hw
recenze
Samsung Galaxy Fit3

Samsung Galaxy Fit3 - recenze
Samsung Galaxy Fit3 - recenze
09:29, 03.04.2024

Keby ste mi teraz priložili aj pištoľ k hlave, nedokázal by som si spomenúť na rok, v ktorom som naposledy testoval zariadenia kategorizované ako fitness náramok. Nie že by sa pravidelne žiadne nevyrábali, ale distribútori jednotlivých značiek uprednostňujú skôr PR kampane v rámci svojich klasických smart hodiniek a zvyšok preto často v médiách nevidno. Som však nesmierne rád, že pri príležitosti vypustenia tretej generácie modelu Galaxy Fit od Samsungu dorazila jedna vzorka aj k nám do redakcie a ja som si tak mohol v praxi overiť, kam sa uvedená kategória nositeľných zariadení za ten čas posunula.

Je toto stále ešte klasický fitness tracker?

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Doba, kedy fitness náramok pripomínal skôr plastovú hračku, je dávno preč. Dnešné zariadenia tohto formátu sa radia do kategórie sofistikovanej elektroniky, na ktorú sú kladené vysoké nároky, a to vrátane vizuálu a prémiových materiálov. Samsung aj v duchu toho skonštruoval Galaxy Fit3 tak, aby produkt mohol funkčne konkurovať strednej triede chytrých hodiniek a vo finále stále stál „zopár korún“. Uvedená novinka preto už v čase svojej premiéry stála len niečo málo cez šesťdesiat eur. Základom elegantného dizajnu je zmenšenina klasických Apple Watch, ktoré výrobca vybrúsil z kusu hliníku a po stranách pripol duo silikónových a na dotyk príjemných remienkov. Systém upínania remienkov je riešený patentovaným tlačidlom pre jednoduchú výmenu. Hliníkové šasi má pieskovaný povrch, váži sotva devätnásť gramov a je opatrené krytím IP68/5ATM – môžete sa s ním preto pokojne vrhnúť do bazénu, čo je len jedna z mnohých aktivít, ktoré náramok zvláda komplexne monitorovať (systém ich má zaregistrovaných viac než sto). Veľkou výhodou počas športovania – to som si overil pri mojom milovanom americkom futbale – je spona zapínania s koncom zahnutým do vnútra. Testovanie zariadenie ostalo aj pri tvrdých kontaktoch na mojom zápästí. Jediné, čo mne osobne tak trocha prekážalo, bola práve z môjho pohľadu nedostatočná veľkosť zariadenia, ktorá na mojej ruke pôsobila komicky. Som jednoducho zvyknutý nosiť mohutné hodinky a prechod na displej veľký 1,6 palca v tomto ohľade urobil svoje. Daný problém je však, samozrejme, silne subjektívny a nie každý si potrpí na nejaký štýl a ten dodržiava aj počas športového výkonu.

13 dní výdrže?

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Keď už som v predchádzajúcom odstavci načal ten displej, tak v jeho opise môžem pokračovať.AMOLED panel je opatrený vrstvou schopnou zvládať drsnejšie zaobchádzanie,

čiže znesie nárazy a odďaľuje zanechanie výrazných škrabancov. Akokoľvek som si musel zvykať na veľkosť panelu, jeho rozlíšenie 256 x 402 pxl je dostatočne ostré a aj pomocou väčších prstov sa viete preklikať tam, kam potrebujete. Súčasťou šasi je svetelný senzor, vďaka čomu je jas panelu a sýtosť farieb prispôsobovaná podmienkam vášho okolia. Spárovanie s mojím Flipom piatej generácie prebehlo logicky kozmickou rýchlosťou a prekvapila ma tá ohromná ponuka ciferníkov doslova od výmyslu sveta. Galaxy Wearable slúži na individuálny prístup v rámci nastavení a rovnako tak je vstupnou bránou pre zoznamovanie sa s jednotlivými funkciami. A tu je dôležité povedať, že aj keď na trhu nájdete dnes obrovské množstvo fitness náramkov, len malá časť z nich ponúka takúto hlbokú úroveň individualizácie. Osobne nemôžem Galaxy Fit3 striktne kategorizovať len ako náramok určený na zbieranie dát o každodennej fyzickej aktivite, keďže v istých ohľadoch ide o nepriamu konkurenciu smart hodiniek. Softvér UI je dokonalo prepojený s celým ekosystémom Samsung hardvéru hodiniek/telefónov a ponúka rôzne funkcie, napríklad budík s dostatočne silnými vibráciami. Aplikácia Samsung Health sleduje aktivitu pri cvičení, avšak rovnako tak doceníte základné monitorovanie spánku, úroveň stresu, srdcovú frekvenciu alebo saturáciu krvi kyslíkom.

Detekcia pádu s vyslaním núdzového SOS signálu

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Galaxy Fit3 si viem predstaviť aj na zápästí starších ľudí, ktorí ocenia schopnosť náramku identifikovať pády a súčasne zaslať SOS signál na konkrétne čísla. Okrem už vyššie uvedených funkcií si na obrazovke trackeru dokážete v rýchlosti prezrieť a samozrejme aj reagovať na rôznorodú plejádu notifikácií. Výdrž batérie je aj cez všetky tieto známe body interakcie počas intenzívneho využívania viac než päť dní s tým, že stačí zariadenie pripojiť do siete na pol hodiny a následne získate viac než šesťdesiat percent novej kapacity. Musím povedať, že na konci dňa som bol vždy mierne prekvapený, kam sa celá tá schéma zberu dát dokázala v prípade testovanej vzorky prepracovať. Samostatnou kapitolou je už proklamované monitorovanie spánku, ktoré som v rámci identických meraní porovnal s prémiovými hodinkami od konkurencie a výsledky skončili s tak minimálnymi rozdielmi, že to ani nestálo za reč. Samsung do Fit3 totižto vložil kvalitné senzory, aké sám používa vo svojich Galaxy Watch a ktoré v presnosti môže zatieniť

len zopár podobne koncipovaných zástupcov nositeľnej elektroniky (teraz mám na mysli konkrétne smart prstene). Stále je však pre mňa miernym šokom, ako zásadne sa tá priepasť medzi pôvodnými fitness náramkami a chytrými hodinkami vlastne stenčila. Kto nepotrebuje na zápästí nosiť obrovský „orloj“ a počas spánku alebo športovania mu hodinky skôr prekážajú, nemusí sa v prípade Galaxy Fit3 obávať nepresností v rámci zbierania dát, ba naopak.

Fit3 prináša cenovo dostupné funkcie aké dnes vídame pri drahších smart hodinkách

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Samsung

Klik pro zvětšení (Samsung Galaxy Fit3 - recenze)


CGwillWin