One-Hit-Kill bojovka Die by the Blade príde už za pár mesiacov

One-Hit-Kill bojovka Die by the Blade príde už za pár mesiacov
15:00, 15.02.2024

Slovenský nezávislý vývojár a vydavateľ Grindstone s potešením oznamuje opätovné získanie práv na svoju dlho očakávanú multiplayerovú one-hit-kill bojovku Die by the Blade. Grindstone vydá Die by the Blade na PC platformy Steam a Epic Games už 16. 5. 2024. a následne v Októbri 2024 aj na konzoly. Toto strategické rozhodnutie predstavuje kľúčový moment pre budúcnosť hry Die by the Blade ale aj samotného štúdia.

Spolupráca s bývalým vydavateľom odštartovala s veľkými očakávaniami, avšak po čase sa ukázalo, že odlišné predstavy oboch spoločností o projekte ovplyvňujú jeho skutočný potenciál. Keďže si Grindstone uvedomoval dôležitosť zladenia kreatívnych vízií pre úspech hry Die by the Blade, pristúpili k opätovnému odkúpeniu projektu od predchádzajúceho vydavateľa, čím umožnili vývojárskému tímu plne realizovať kreatívnu víziu svojej hry a priniesť ju k vydaniu.

"Sme veľmi radi, že môžeme priniesť Die by the Blade našej skvelej komunite priamo my a spolu s našimi hráčmi formovať kreatívnu víziu hry!" hovorí Peter Nagy, CEO spoločnosti Grindstone. "Toto rozhodnutie bolo pre malé nezávislé štúdio, akým je Grindstone neľahké prijať a veľmi náročné zrealizovať. Túto výzvu sme však napriek komplikovaným a neľahkým časom v hernom priemysle podstúpili a podarilo sa nám získať externé financovanie na opätovné získanie práv pre Die by the Blade. Vďaka tomu môže náš vývojársky tím odhaliť skutočný potenciál Die by the Blade našej komunite."

Dátum vydania PC verzie hry Die by the Blade je stanovený na 16. 5.2024, čo dúfame že veľmi poteší nedočkavých fanúšikov, ktorí na tento moment čakali naozaj dlhý čas. Štúdio momentálne usiluje o to, aby bola PC hry verzia čo najviac vyladená a priniesla hráčom pohlcujúci zážitok.

Konzolové porty Die by the Blade plánuje Grindstone vydať v desiatom mesiaci roku 2024 a otvoriť tak hru širšiemu hernému publiku.
"Radi by sme vyjadrili úprimnú vďaku našej komunite za neochvejnú podporu a nekonečnú trpezlivosť," uviedol produkčný riaditeľ vydavateľstva Grindstone Matej Hudák. "Vývoj hry Die by the Blade bol pre malý vývojársky tím oveľa náročnejší, než sme pôvodne predpokladali. S podporou našich partnerov sa nám nakoniec podarilo hru dokončiť a tešíme sa, že ju môžeme konečne priniesť našej komunite."


DALŠÍ

CGwillWin