hw
report
HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek

HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek
HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek
08:50, 18.01.2024

Posledné dni sa celý technologický svet s nádejou obracal na tohtoročný CES, ktorý sa už tradične konal v meste hriechu, Las Vegas. Všetky popredné, ale aj komerčne menej známe technologické spoločnosti si na uvedenom veľtrhu, ako už býva zvykom, odprezentovali svoje aktuálne novinky z oblasti elektroniky rôzneho druhu a nemalou mierou tak aj do budúcna opäť naštartovali v očiach konzumentov potencionálny záujem o ich značku. Musím povedať, že tento rok to v zmysle relevantných zariadení bolo na CES2024 oveľa serióznejšie než po minulé roky a aj známa značka HP sa podľa môjho názoru rozhodne v Las Vegas nestratila. Pri príležitosti predstavenia niekoľkých nových zárezov do portfólia HP a rovnako tak ich hernej divízie HyperX, som dostal pozvánku na novinárske posadenie s lokálnym zastúpením a je preto na mne, aby som vám teraz zhrnul to najzaujímavejšie z továrne uvedenej firmy v rámci reportáže.

Vybrať si nebude problém

Klik pro zvětšení (HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek)

Klik pro zvětšení (HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek)

Klik pro zvětšení (HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek)

Ešte než vôbec prejdem k tomu, o čom si z pozície technologického novinára myslím, že by nemalo ujsť vašej pozornosti, určite je na mieste vymenovať niekoľko oporných bodov filozofie HP. Ich bohaté portfólio sa pre nadchádzajúce obdobie chce niesť na palube flexibility ovládanej hybridným prístupom k využívaniu koncových zariadení a to všetko pod dozorom vysokého stupňa bezpečnosti a ekologických noriem. V duchu tejto, podľa mňa celkom rozumne nastavenej vízie, sa preto HP mimo už dnes staršej HyperX akvizície rozhodlo,že pod svoje krídla zoberie aj spoločnosť Poly špecializujúcu sa na segment zvuku a s ním spojenú komunikáciu. Tu mi príde vhodné premostiť rovno na konkrétny výsledok tejto spolupráce lomeno akvizície.

Poly Studio P15

Pre komunikáciu, či už v rámci kancelárie alebo domáceho prostredia, by ste si ku svojmu HP počítaču alebo notebooku nemohli vybrať nič lepšie než tento konkrétny videobar - aspoň to tvrdí samotné HP a než dostanem možnosť to osobne potvrdiť alebo naopak, budeme tomu musieť jednoducho veriť. Kamera Poly Studio P15 má v sebe zabudovanú komplexnú optiku schopnú prenášať 4K záznam a sledovať len to, čo jej povolíte – orezáva obraz, sleduje vás po miestnosti, rozmazáva pozadie a podobne. Súčasťou tohto pomocníka, ktorý sa dá uchytiť o hornú hranu monitoru, je niekoľko mikrofónov a aj výkonný reproduktor, to všetko s cieľom poskytnúť bohatý a čistý zvuk bez akýchkoľvek rušivých elementov z pozadí.

Klik pro zvětšení (HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek)

HP Victus 16

Od kancelárie sa teraz presuňme medzi hry. Šestnásťpalcový herný notebook Victus sa vo svetle už v úvode spomínaných oporných bodov stavia do pozície hybridného hardvéru. Jeho výkon podporený modernými procesormi a grafickými kartami viete patrične využiť aj mimo interaktívnej zábavy, aj pri kreatívnej práci a komplikovanej postprodukcii. Čerešničkou na torte je potom krásne spracovaný a maximálne minimalistický dizajn, pomocou ktorého na prvú dobrú nikto nezistí, či ide o herné alebo kancelárske náradie. Preto ak nespadáte medzi milovníkov RGB diskotéky a máte skôr radšej decentné spracovanie dizajnu, s HP Victus 16 neurobíte žiadnu chybu.

OMEN Transcend 32 OLED

Prvý herný monitor s nezávislými a plne prepínateľnými portami USB je na svete a nesie ikonický znak OMEN. Tých prvenstiev si vyššie uvedený model monitoru v rámci CES2024 odniesol viacej, každopádne, mňa v tejto súvislosti najviac zaujalo napájanie cez USB-C, zvuk vyladený značkou HyperX, ktorý zahŕňa 10-pásmový ekvalizér plne prispôsobiteľný v rámci OMEN Gaming Hub a predovšetkým QD-OLED technológia. Vďaka nej máte k dispozícii 4K rozlíšenie s obnovovacou frekvenciou 240 Hz a dobou odozvy len 0,3 ms, to všetko pri kontrastnom pomere 1 500 000:1. Chcete ešte ďalšie prvenstvá? Ide o vôbec prvý displej OMEN s certifikáciou VESA DisplayHDR True Black 400 poskytujúci až päťdesiatkrát väčší dynamický rozsah a lepší čas nábehu v porovnaní s DisplayHDR 1000, čo by sa malo jasne prejaviť už pri prvom zapnutí.

HP Envy Move All-in-One

Z kategórie toho menej očakávaného, ale stále originálneho vreca produktov, vyberám All-in-One počítač Envy Move. Ako už napovedá samotný názov, tentokrát ide o prenosný panel prepojený s dostatočne výkonným hardvérom, ktorý môže poslúžiť viacerými spôsobmi súčasne. LCD panel s Quad HD rozlíšením s vysokým stupňom svietivosti. Mimo kancelárskej práce aj počas cvičenia v domácom prostredí, pri varení zatiaľ čo sledujete názorné video s receptami na rôzne pokrmy alebo pokojne aj ako televízia niekde na chate. Aby bolo možné všetky tieto atribúty naplniť, HP celý panel opatrilo úchytom určeným na prenášanie, zadnou sieťkou s efektným umiestnením pribalenej bezdrôtovej klávesnice a rovnako praktickým a pevným stojanom. Chytíš, prenesieš a používaš.

HyperX Cloud Mini

Pri HyperX by som sa rád venoval separátne všetkým novinkám oznámeným na CES, avšak na to bude skôr priestor v samotných recenziách. Preto mimo oznámenia nových klávesníc, batohov, gamepadov a myší cielene vyberám headset Cloud Mini. V jeho prípade ide o snahu HP zacieliť viac na mladšie publikum, ktoré nechce investovať svoje peniaze do hardvéru s obmedzenou funkčnosťou - Cloud Mini si viete preto pripojiť k širokej škále zariadení a kedykoľvek ho súčasne využiť aj mimo domova na počúvanie hudby alebo telefonovanie. Slúchadlá budú dostupné v káblovej, ale aj bezdrôtovej verzii a je zaujímavé, že akonáhle si zakúpite jeden z nových herných notebookov značky OMEN, ten už bude v sebe obsahovať dongle určený na párovanie bezdrôtovej verzie uvedeného headsetu.



Klik pro zvětšení (HP sa do nového roka tlačí s hromadou zaujímavých noviniek)

Spoločnosť HP sa v nasledujúcich mesiacoch postará o vydanie pestrej palety hardvérua to som vám z tej ich čerstvej ponuky vybral len pár tých vyložene špecifických kúskov, odkazujúcich na čiastkové novinky. V skutočnosti toho však bude ešte oveľa viacej, či už v rámci kancelárskych laptopov, monitorov alebo príslušenstva ako takého. Viac o tom čo sa nedostalo do reportáže nájdete v našej sekcii noviniek.


CGwillWin