hw
NVIDIA DLSS 3 v THE FINALS znásobí výkon až dvojnásobně

NVIDIA DLSS 3 v THE FINALS znásobí výkon až dvojnásobně
00:25, 13.12.2023

Oslavy RTX 500 pokračují tento týden novými tituly s podporou DLSS. Vycházejí také GeForce Game Ready ovladače optimalizované pro THE FINALS, které do hry přináší podporu ray tracingu, NVIDIA DLSS 3 a NVIDIA Reflex hned při vydání. Optimalizace v této verzi jsou také pro Fortnite Chapter 5 a Squad.

Hra THE FINALS byla nedávno překvapivě oznámena ve službě Steam a hráči tak získali okamžitý přístup k prostředí, které lze zničit výbušninami a arzenálem zbraní. Když se budovy rozlétnou do vzduchu a zdi se hroutí, osvětlení prostředí musí realisticky reagovat. K tomu se používá technologie NVIDIA RTX Global Illumination (RTXGI), která přesně vypočítává a aktualizuje světlo a stíny v reálném čase. Pro navýšení snímkové frekvence hra nabízí DLSS 3, které ji znásobí průměrně dvojnásobně v rozlišení 4K a 1,6násobně ve 1440p a 1080p. Ve hře nechybí ani NVIDIA Reflex, který snižuje latenci systému až o 57 %.

Přehled novinek s NVIDIA DLSS:

Call of Duty®: Warzone Season 1 - k dispozici již dnes s NVIDIA DLSS 3, NVIDIA DLAA a NVIDIA Reflex. DLSS 3 umožní mnoha hráčům s kartami GeForce řady RTX 40 překročit 120 FPS při aktivovaném maximálním nastavení v rozlišení 4K. Ve hře Call of Duty: Warzone snižuje NVIDIA Reflex latenci systému až o 28 %.

The Devourer: Hunted Souls - nyní k dispozici v předběžném přístupu s DLSS 2.

THE FINALS - k dispozici již nyní s ray tracingem, NVIDIA DLSS 3 a NVIDIA Reflex.

Fortnite Chapter 5 - Fortnite tento týden zahajuje Chapter 5 a umožní nové zážitky v režimech LEGO Fortnite, Rocket Racing a Fortnite Festival. Fortnite je nyní k dispozici s DLSS 2 a Reflex.

Sands of Aura - nyní je k dispozici s DLSS 2.
SCUM - aktualizace z DLSS 2 na DLSS 3 proběhne 14. prosince.

Soulslinger: Envoy of Death - vychází 14. prosince s DLSS 2 a DLAA.

Silent Rain - k dispozici nyní v předběžném přístupu s DLSS 2.

THRONE AND LIBERTY - k dispozici nyní s DLSS 3 a Reflexem. Majitelé GeForce řady RTX 40 mohou s DLSS 3 při použití maximálního nastavení znásobit výkon v rozlišení 4K průměrně 2,6násobně a v rozlišení 2560 × 1440 a 1920 × 1080 pak průměrně 1,9násobně.

Oslavy RTX 500 pokračují

Pokračuje RTX 500, oslava překročení milníku 500 her a aplikací, které využívají technologie NVIDIA RTX. Přispěla k tomu také společnost Bethesda, která tyto technologie nabízí v řadě her. Jde o Deathloop, DOOM Eternal, Ghostwire: Tokyo, Redfall, The Elder Scrolls Online nebo Wolfenstein: Youngblood.

Na oslavu tohoto partnerství bude na sociálních sítích GeForce probíhat speciální giveaway.

Klik pro zvětšení (NVIDIA DLSS 3 v THE FINALS znásobí výkon až dvojnásobně)

Nové RTX On trailery na Black Myth: Wukong a další hry

Black Myth: Wukong, který vychází 20. srpna 2024, má nový trailer obsahující záběry ze hry, pořízené na PC s GeForce RTX řady 40. Grafik a hry využívá technologie Lumen, Nanite a ray tracingu, o znásobení snímkové frekvence se stará NVIDIA DLSS 3.

Nové trailery nabízejí i další RTX tituly: Mecha BREAK a The First Descendant.

Další herní doplňky a vylepšení

Nové Game Ready ovladače přidávají možnost optimálního nastavení grafiky v GeForce Experience jedním kliknutím pro 6 nových her:

Avatar: Frontiers of Pandora
The Day Before
THE FINALS
THRONE AND LIBERTY
Warhammer 40,000: Rogue Trader
Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin


Vycházejí prosincové Studio ovladače

Prosincové Studio ovladače mimo jiné přinášejí podporu pluginu Reallusion iClone AccuFACE, vylepšení zvuku pomocí GPU, možnost využít kodek AV1 v HandBrake a další novinky.

In the NVIDIA Studio představují tvorbu interaktivního 3D modelu, který může sloužit jako základ virtuálního recepční asistentky využívající AI pojmenované NANA. Virtuální avatar může vítat hosty a poskytovat základní informace. NANA byla vytvořena pomocí funkcí akcelerovaných pomocí GPU v oblíbených kreativních aplikacích. Práce probíhaly na PC MSI MEG Trident X2 z rodiny NVIDIA Studio, které je vybaveno GPU GeForce RTX 4090.


DALŠÍ

CGwillWin