České kreativní studio NICE! pokračuje ve spolupráci s Blizzard Entertainment

České kreativní studio NICE! pokračuje ve spolupráci s Blizzard Entertainment
08:14, 07.12.2023

Herní komunita World of Warcraft (WoW) se opět dočkala nových 3D trailerů na svou oblíbenou online hru. Tentokrát na datadisky The Cataclysm a Fall of Lich King. Obzvlášť druhý zmíněný trailer byl fanoušky velmi očekáván, mnozí toto rozšíření totiž považují za vyvrcholení celého WoW. Trailer k datadisku The Cataclysm se své premiéry dokonce dočkal na proslulé herní konferenci BlizzCon v Los Angeles, kde ji spolu s tvůrci a zakladateli studia NICE! sledovali i zástupci Blizzard Entertainment a s nimi i tisíce fanoušků. Trailery mají po několika týdnech od svého uvedení už více než dva miliony zhlédnutí. I tentokrát byl hlavním tvůrcem trailerů český 3D animátor Radim Zeifart, v herní komunitě známý pod pseudonymem Hurricane.

Oba 3D trailery jsou výsledkem pokračující oficiální spolupráce mezi pražským produkčním a postprodukčním studiem NICE! a americkou společností specializující se na vývoj a vydávání počítačových her Blizzard Entertainment. Celý 3D tým studia NICE! a více než půlroční projekt i tentokrát vedl mladý talentovaný 3D grafik a animátor Radim Zeifart, který je zároveň jedním ze čtyř zakladatelů studia NICE!.

S každým dalším 3D trailerem posouvá Radim Zeifart s týmem NICE! technické zpracování na další úroveň. Velkým krokem vpřed bylo tentokrát využití nového softwaru EmberGen, který umožňuje mnohem efektivnější práci se simulacemi ohňů, kouřů nebo explozí, kterých jsou trailery plné. Další technickou inovací pak bylo využití umělé inteligence při psaní scriptů v programovacím jazyku Python. Místo zdlouhavé práce, kterou museli autoři dříve odvést ručně, tak mohli dedikovat mnohem více času na detaily v jednotlivých záběrech. Naopak výzvou byla tentokrát kinematická adaptace hlavního anti-hrdiny WoW příběhu - Lich Kinga. „Každý fanoušek World of Warcraft ví, jak Lich King vypadá, samotný Blizzard si na postavě velmi zakládá a obecně jde o velmi detailní model s komplexními animacemi, kouzly a simulacemi látky. Trefit se všem stranám do noty, pro nás tedy znamenalo nejvíc práce,” doplňuje Radim Zeifart.

Trailer Fall of Lich King byl pro veřejnost zveřejněn v polovině října. Datadisk Wrath of Lich King Classic je herní verze původně vydaná v roce 2009. Jeho vyústění (tj. právě zmíněný Fall of Lich King) je od té doby mnohými fanoušky WoW právem považováno za vrchol hry. „Ohlasy na trailer jsou zatím naprosto úžasné. Vždycky nám dělá radost, když se nám podaří vytvořit trailer, na který může být komunita pyšná a který správně zachycuje události, které se ve hře skutečně dějí,” doplňuje Zeifart. Trailer k datadisku The Cataclysm, který popisuje zničení a změny mapy světa Azeroth, měl svou premiéru přímo na herní konferenci BlizzCon, kterou v Los Angeles pořádá Blizzard Entertainment a která každý rok přivítá tisíce fanoušků. Sami tvůrci traileru a zakladatelé studia NICE! si díky pozvání od Blizzard Entertainment premiéru užili přímo na místě, a to s velkým potleskem.

Další počin Radima Zeifarta a týmu NICE! se tak zařadil mezi unikátní videa společnosti Blizzard Entertainment, která se těší velké oblibě z řad hráčské komunity. Teď přichází čas se připravit na budoucí výzvy, které tým NICE! čekají.


DALŠÍ

CGwillWin