Alan Wake 2 slaví úspěch

Alan Wake 2 slaví úspěch
14:21, 31.10.2023

Všichni ve studiu Remedy teď určitě zažívají krásné chvíle. Po letech, kdy fanoušci volali po pokračování úspěšné hry Alan Wake, se minulý týden konečně dočkali a hrdinný spisovatel pokračuje ve svém temném dobrodružství společně s novými postavami. Jak je jeho cesta temná, tak zářná jsou hodnocení, která získává. V průměru si AW 2 odnáší nejvyšší známky okolo 90% a to jak na PC tak i na PS5. Xbox má prozatím podle Metacritics 95%, ale vychází pouze ze 4 hodnocení. A zpátky se nedrží ani recenzenti, kteří se rovněž nebojí sáhnout po nejvyšších známkách.

Ve studiu si tak určitě mohou oddychnout, že po letech uspokojili touhou hráčů a jejich nejnovější počin byl přijat více než kladně. Snad jim to bude motivací i pro následující DLC a případné další hry. Nový Alan je totiž důkazem, že stejně jako v případě nového Spideyho se na kvalitní hry vyplatí opravdu počkat.

A slova chvály jsou i od Remedy k Epicu, skrze profil ředitele komunikace Thomase Puhy, si studio pochvaluje spolupráci se zmíněnou společností. Vývojáři měli dle vyjádření při tvorbě volnou ruku bez toho aniž by jim někdo dýchal na záda a cítili pouze maximální podporu. Z minulosti už známe příběhy, kdy to bývá přesně naopak a vývojáři jsou často nuceni po několika měsících práce vše zahodit a začít od začátku k uspokojení investora. V tomto případě se však naštěstí nic podobného nedělo.

A co Vy? Už jste si nového Alana pořídili nebo si nejdřív připomínáte první díl a případně DLC než se do nového dobrodružství vrhnete? Jen pro připomenutí Alan Wake 2 vyšel na všech platformách pouze elektronicky.


DALŠÍ

CGwillWin