hw
GPU NVIDIA RTX akcelerují AI ve více než stovce aplikací pro tvorbu obsahu napříč odvětvími

GPU NVIDIA RTX akcelerují AI ve více než stovce aplikací pro tvorbu obsahu napříč odvětvími
07:57, 29.09.2023

NVIDIA AI, přední světová platforma pro vývoj umělé inteligence, je podporována 100 miliony počítačů a pracovních stanic se systémem Windows 11 a GPU NVIDIA RTX, které jsou za tímto účelem vybaveny specializovanými jádry Tensor Cores. Ta dokáží efektivně akcelerovat funkce využívající umělou inteligenci, což usnadňuje práci s více než stovkou aplikací a také umožňuje vývojářům snáze vytvářet nové generace aplikací.

Akcelerace AI pomocí Tensor Cores se dnes uplatňuje v řadě odvětví:

Tvůrci obsahu mohou využívat řadu výhod poskytovaných platformou NVIDIA Studio, která staví na pečlivě vybraném hardware, řadě softwarových nástrojů pro usnadnění pracovních postupů a efektivnější spolupráci na dálku v reálném čase, specializovaných ovladačích i podpoře akcelerace pomocí GPU v řadě populárních aplikací. Funkce využívající akceleraci umělé inteligence pomocí RTX lze využívat např. nástrojích Adobe Creative Cloud, Blenderu, Blackmagic Davinci Resolve, OBS Studio a dalších.

Patří sem i odstraňování obrazového šumu pomocí umělé inteligence v nedávno uvedeném NVIDIA DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction nebo ray tracingovém engine OptiX. Generování obrazu s využitím AI je na PC osazeném GPU GeForce RTX 4090 až 8x rychlejší než na počítači s Apple M2 Ultra. S DLSS zase dochází k dramatickému zlepšení kvality vykreslování náhledu ve viewportu při práci. Týká se to aplikací NVIDIA Omniverse, Adobe Substance, Adobe Painter, Blender, D5 Render, Unreal Engine a dalších.

Vývojáři mohou vdechnout nový život klasickým hrám díky NVIDIA RTX Remix, kde mohou umělou inteligenci využít např. k upscalingu a dalším vylepšením textur.

Herním studiům je dnes k dispozici NVIDIA Avatar Cloud Engine. S jeho pomocí lze relativně snadno vytvářet inteligentní herní postavy a interaktivní avatary i ve větším měřítku, což ušetří čas i náklady na vývoj.

Klik pro zvětšení (GPU NVIDIA RTX akcelerují AI ve více než stovce aplikací pro tvorbu obsahu napříč odvětvími)

Umělá inteligence dnes dokáže navrhovat e-maily, vytvářet shrnující přehledy rozsáhlého obsahu nebo na populárních streamovacích platformách jako YouTube či Netflix díky RTX Video Super Resolution upscalovat video do 4K v reálném čase. Kvalitu streamů a videokonferencí je zase možné snadno vylepšit se sadou nástrojů NVIDIA Broadcast, které pomocí AI dokáží např. odstranit nežádoucí šum, okolní hluk nebo ozvěnu místnosti, vylepšit kvalitu videa či udržovat téměř nepřetržitý oční kontakt bez ohledu na to, kam se díváme.

Možnosti AI také v rámci seriálů In the NVIDIA Studio představí 3D grafik Victor de Martrin na příkladu videa Ascension.


DALŠÍ

CGwillWin