Nové iPhony podporují ray tracing a nabídnou AAA tituly

Nové iPhony podporují ray tracing a nabídnou AAA tituly
00:10, 13.09.2023

Je mobilní hraní budoucnost? Tohle se nám firmy snaží tlačit už pěknou řádku let, ale co si budeme povídat, většina pravověrných pařanů přesedlala maximálně ke Steam Decku a Nintendu Switch a na mobilech hrají lidi převážně Candy Crush, aby si zkrátili cestu metrem. Apple se však nevzdává a v nejnovější představovačce iPhonů ukázal iPhone 15 Pro, jehož chip A17 Pro bude mít výkonu na rozdávání a to včetně GPU.

Šestijádrové GPU bude mít nově i nativní podporu hardwarového ray tracingu, což je v mobilech unikát. Jasně, i konkurence má megavýkonné kapesní počítače, ale softwarová podpora je značně neefektivnější a Apple tu udělal opravdu zajímavý krok. Navíc aby ukázal, že to myslí vážně, oznámil příchod hned několika AAA titulů z konzolí nové současné generace, které si nově budeme moct zahrát na jablečném zařízení.

Konkrétně se jedná o Resident Evil 4 Remake, Resident Evil Village, Death Stranding, Assasin’s Creed Mirage a The Division Resurgence. Všechny tituly by se měly objevit na app storu příští rok. Co to znamená? Těžko říct. Osobně si težko dokážu představit, že chci hrát Resiho na mobilu a ne v klidu domova při zhasnutých světlech, naopak Dead Stranding je pro mě hra tak nudná, že se na ten mobil snad i hodíl. Tedy pokud jste ochotni za něj vyhodit 30 litrů. Což je minimální částka za iPhone 15 Pro, jestli chcete Max a ještě nějakou paměť navíc, cenovka se zastaví až na 48 000 Kč. Pro představu za to si můžete na Bazoši koupit pětkového Golfíka z roku 2007 nebo relativně našlapanou herní mašinu. Ale zase jí nestrčíte do kapsy a nebudete moci machrovat na holky v baru, takže volbu necháme na vás.

DALŠÍ

CGwillWin