hw
Údajné problémy so stojacou PS5 sa ukázali byť hoaxom

Údajné problémy so stojacou PS5 sa ukázali byť hoaxom
08:46, 16.01.2023

V mene našej redakcie a špeciálne mňa, ako šéfredaktora CzechGamer, by som sa rád začiatkom nového pracovného týždňa ospravedlnil za jednu konkrétnu novinku, ktorá sa pred pár dňami objavila na našom webe.

Išlo o správu o údajnom technickom probléme s vytekaním tekutého kovu pri PS5 vo vertikálnom režime, ktorý obletel celý svet a aj ja sám, som sa nechal strhnúť davom a prvú verziu novinky som formuloval pomerne nešťastne a jednostranne. Tak či onak, ja a moji kolegovia, sme podľahli aj kvôli chybnej interpretácii opravára konzol s prezývkou TheCod3r, ktorý vo svojom videu popisoval uvedený problém ohľadom puzdra pod chladičom, vedúci ku skratu a znefunkčnenia konzole (k nemu sa potom pridal ešte ďalší technik a celú správu silne priživil).

V skutočnosti sa však nejednalo o nový kus HW a išlo už o raz opravovaný stroj, ktorý ani náhodou nereprezentoval dôkaz o nejakom fatálnom konštrukčnom probléme, aký by sa dal aplikovať na všetky PlayStation 5 mašinky. Dva roky od vydania preto môžeme PS5 stále považovať za pomerne bezproblémový hardvér, začo je SONY určite rado.


DALŠÍ

CGwillWin