Čo všetko bolo oznámené na Age of Empires streame?

Čo všetko bolo oznámené na Age of Empires streame?
12:42, 26.10.2022

Slávna RTS značka Age of Empires aktuálne oslavuje okrúhlych dvadsaťpäť rokov existencie a pri tejto príležitosti bol pod patronátom Microsoftu odvysielaný výročný stream plný zaujímavých ohlásení.

Všetko to začalo takmer osem minútovým videom zameraným na históriu samotnej IP Age of Empires, čo následne vystriedalo potvrdenie dlhý čas riešených konzolových portov jednotlivých Age of Empires titulov. Počas budúceho roka sa tak majitelia Xbox Series X/S dočkajú portov Definitive Edition pre druhý a štvrtí diel série a aby toho nebolo málo, značka samotná potvrdila aj návrat do sveta fantasy odbočky s ultimátnou časťou Age of Mythology.

Na Age of Mythology pracuje štúdio World’s Edge a jej cieľom je v podtitule Retold obrodiť pôvodnú hru z roku 2002 a zabaliť ju do nového obsahu ako aj modernej vizuálnej formy. Vydanie sa má orientovať na rok 2023 a to vo verzii pre PC.

Ďalším trocha prekvapivým oznámením sa séria Age of Empires znova presúva do sveta mobilných telefónov a na iOS a Android tak Microsoft skúsi reparát po neúspešných pokusoch s názvom Age of Empires: Castle Siege a Age of Empires: World Domination. Nateraz nemáme bližšie informácie a bude zaujímavé sledovať, do akej formy to MS poženie tentokrát.

A na samotný záver tu máme ešte stručné informácie o Age of Empires IV. Posledná radová časť série spúšťa už štvrtú sezónu a po boku výročného update balíčka tu máme príchod nových frakcií Malians a Ottomans. Mimo toho Ranked modus 1vs1 a rovnako tak ďalší tímový ranked mód.


DALŠÍ

CGwillWin