hw
Steam Deck už kúpite okamžite a bez rezervácie, dostupný je aj Dock

Steam Deck už kúpite okamžite a bez rezervácie, dostupný je aj Dock
13:08, 07.10.2022

Firma Valve sa aktuálne dostala do bodu, kedy dokáže vyrobiť viac jednotiek svojho handhledu Steam Deck než si trh žiada a preto okamžite ruší rezervačný systém a prechádza na priame objednávanie. Kto si teraz objedná jednu z verzií tejto platformy nemal by čakať viac než štandardný týždeň na dodanie.

Aby tých prekvapení nebolo málo, tak Valve konečne takpovediac pohlo zadkom a rovnako tak začalo predaj toľko avizovaného Steam Docku. Ide o separátne predávanú dokovaciu stanicu v hodnote cca 90 Eur, ktorá vám umožní prepojiť si Steam Deck s monitorom, televízorom alebo iným zobrazovacím zariadením. V tomto prípade by nemalo rovnako byť problém zakúpiť túto stanicu okamžite, aj keď Valve jedným dychom dodáva, že v prípade enormného záujmu sa môže daný produkt vypredať a bude to chcieť nejaký čas na jeho opätovné naskladnenie.

Dokovací stanice zařízení Steam Deck™ byla navržena pro jediný úkol – umožnit Vám připojení čehokoli, co zrovna potřebujete. Ať už tedy chcete hrát na televizi v obýváku, potřebujete z dovolené udělat něco do práce nebo dáváte zařízení na noc nabít, dokovací stanice je připravena na zakotvení svého celoživotního společníka. Ani příliš velká, ani příliš malá, dokovací stanice je přesně taková, aby v sobě bezpečně udržela zařízení Steam Deck. Ohebný pravoúhlý USB-C konektor (dlouhý tak akorát) a tvarovaná pryžová kolébka Vám budiž důkazy, že tento dok byl stvořen pro Deck.

Stručne ešte ku vyššie spomínanej stanici. Jej zadná časť ponúka 3x USB-A port najnovšej generácie, LAN prípojku, DisplayPort 1.4 a súčasne aj HDMI 2.0. Napájanie sa realizuje cez ten istý adaptér ako má Steam Deck avšak, nemusíte sa obávať, aj ten je súčasťou balenia (pri tej cene sa niet čomu čudovať, keďže obdobný Dock od tretích strán kúpite za cca 30 Eur). Spojenie Steam Decku s dokovacou stanicou sa realizuje zasunutím nízkoprofilového USB-C konektoru pod uhlom 90°, čo mi osobne príde trocha nepraktické, avšak v prípade konštrukcie Steam Decku sa to inak vyriešiť asi nedalo. Dok pochopiteľne nejakým spôsobom nezvyšuje výkon pripojeného zariadenia a ani ho nechladí.


DALŠÍ

CGwillWin