Cyberpunk dostává nový patch a DLC

Cyberpunk dostává nový patch a DLC
07:42, 07.09.2022

Jak jsme Vás již informovali, včera proběhl jeden z dalších streamů od tvůrců Cyberpunku. V rámci představení jsme se dočkali oznámení patche 1.6, nového datadisku a kresleného seriálu, přičemž nechyběl ani Keanu Reeves.

Nového DLC, které by mělo obsahově konkurovat dřívějším DLC pro Zaklínače 3 se údajně dočkáme v průběhu příštího roku. Údajně říkám proto, že dodržování termínů není bohužel v posledních pár měsících něco, co by se CD Projektu úplně dařilo a případný odklad by asi nikoho úplně nepřekvapil. Rozšíření každopádně ponese název Phantom Liberty a přinese kromě jiného i úplně novou čtvrť. Těšit se můžeme zároveň jak na návrat V, tak i Johnyho Silverhanda. Kromě krátké upoutávky a lehkého nástinu si však vývojáři připravili jedno nepříjemné překvapení pro majitele starší generace konzolí. Nové rozšíření totiž vyjde pouze pro PC, Xbox Series, PlayStation 5 a Stadii. Ostatním hráčům tak nezbyde nic jiného než oči pro pláč nebo sáhnout po modernějším stroji. Otázkou zůstává, jestli se to vyplatí zrovna kvůli problémovému Cyberpunku.

A aby toho pro vlastníky staršího hardwaru nebylo málo, navíc bylo oznámeno, že nejnovější patch 1.6 je jejich poslední. Do budoucna se společnost hodlá zaměřit pouze na podporu skrze servisní updaty, ale nový obsah už půjde čistě na moderní stroje. Dle mého se jedná o jeden z nejzásadnějších kroků, který nějaké studio v poslední době udělalo z hlediska vymezení se ke staré generaci herních mazlíčků, který se rozhodně po problémech jaké hra měla nesetká s ohlasem. Ostatně jedním z důvodů odkladů hry bylo i ladění softwaru pro staré i nové konzole. Oznámení hráčům, kteří nad hrou zpočátku nezlomili hůl, že o ně svým způsobem už studio nemá zájem bude dle mého vnímáno jako zrada a bodnutí do zad.

Nový patch nicméně nepřináší nijak závratné novinky. Nejedná se o žádný New Game+ mód, ale pouze přidání zbraně a bundy hlavního hrdiny chystaného anime seriálu z univerza Cyberpunku s názvem Edgerunners,. Ten se má objevit na streamovací službě Netflix už 13. září. Dále dorazí 3 nové vedlejší úkoly, možnost změny vzhledu oblečení při zachování původních atributů, 6 nových zbraní a nové možnosti foto režimu. Kromě výše uvedeného nabídne patch ještě možnost sdílet savy mezi platformami a arkádovou hru Roach Race, kterou je již možné stáhnout i na mobilní zařízení. Na závěr vývojáři přislíbili další změny do budoucna jako například přepracování policie. Kdy a jaké další změny proběhnou se však musíme nechat zatím nechat překvapit.

A co vy? Hrajete ještě Cyberpunk nebo už ho máte milionkrát prolezlý a DLC vás nedonutí se do Night City vrátit? A co si myslíte o odstřížení vlastníků Xbox One a PS4?


DALŠÍ

CGwillWin