NetEase kupuje Quantic Dream

NetEase kupuje Quantic Dream
11:41, 31.08.2022

Společnost NetEase o které jsme mohli naposledy slyšet například ve spojení s mobilní hrou Diablo Immortal před chvílí na Twitteru oznámila, že vítá ve své rodině studio Quantic Dream. To se v minulosti proslavilo hrami jako například Heavy Rain nebo Detroit: Become Human.

Ostatně už v minulosti čínský gigant uzavřel se studiem smlouvu o nevydávání exkluzivit. V dubnu tohoto roku pak přišel známý insider Tom Henderson , který právě oznámenou akvizici předpověděl. Připomněl rovněž, že NetEase již ve studiu má menšinový podíl. K oficiálnímu oznámení mělo podle něj dojít v létě, což se vyplnilo.

Obě společnosti zároveň ve svých prohlášeních uvedly, že akvizice nebude mít žádný dopad na tvorbu ani vnitřní strukturu studia, které bude nadále nezávislé a otevřené spolupráci s dalšími studii. Jen pro připomenutí uveďme, že momentálně QD pracují oficiálně na adventuře Star Wars: Eclipse. Dlouho se však šíří zvěsti o tom, že rovněž chystají minimálně ještě jednu fantasy hru, vycházející zřejmě z jednoho z jejich starých dem The Dark Sorcerer.


DALŠÍ

CGwillWin