Kena: Bridge of Spirits dostává výroční update!

Kena: Bridge of Spirits dostává výroční update!
08:02, 22.08.2022

Příští měsíc to bude rok, co na naše obrazovky a monitory dorazil Indie počin Kena: Bridge of Spirits. Roztomilý skoro až pohádkový příběh o průvodkyni duší, která musí zachránit les, odhalit osud jednoho kmene a pomoci přitom duším najít klid si velmi rychle našel cestu do srdcí hráčů a kritiků. Ocenění pak na sebe nenechala dlouho čekat a hra sklízela úspěch.

O to milejším překvapením je nová informace od tvůrců ze studia Ember Lab, kteří se k prvnímu výročí vydání hry rozhodly potěšit hráče dárkem v podobě nového updatu. Nejedná se přitom jen o případnou opravu chyb, ale velký update rozšiřující zástupy nepřátel, schopnosti Keny a hlavně přidání New Game + módu.

Tvůrci zároveň s informací vypustili i nový trailer, který všechny novinky představuje. Kromě výše uvedeného se můžeme těšit i na nové kloboučky pro skřítky a nový outfit pro hlavní hrdinku (vlastníci deluxe edice dostanou navíc jeden speciální). Více než outfit určitě zaujmou nejen noví nepřátelé, ale údajně i nové fáze při soubojích s těmi starými. K oživení soubojů přibude navíc možnost získání charmstones, které zvýší statistiky naší průvodkyně.

Vylepšení se bude určitě hodit při nových Spirits Guide Trials. V rámci těch se Kena bude zaměřovat na souboje s vlnami nepřátel, překážkové tratě nebo čistě souboje s bossy, přičemž odměnou za splnění zkoušky bude právě outfit. Pro někoho jde možná o malou odměnu, ale pro mě osobně bude odměnou právě už jen ta možnost zahrát si v této hře něco nového.

A když jsme u toho nového nesmíme zapomenou na přidaný New Game + režim, který kromě nových nepřátel přinese navíc možnost projít hru se stávající výbavou. Pokud jste tedy jako já dohráli původní hru na lehčí obtížnost a netroufli jste si hned na tu nejtěžší, máme teď jedinečnou šanci projít si celý příběh znovu s pomocí již získané výbavy a schopností.

Bezplatný výroční update vyjde 27. 9. 2022, kdy hra zároveň přesídlí z Epic Games Storu na Steam.


DALŠÍ

CGwillWin