Zákulisný súboj Days Gone vs Ghost of Tsushima pokračuje

Zákulisný súboj Days Gone vs Ghost of Tsushima pokračuje
10:19, 08.01.2022

Už od minulého roka, kedy na verejnosť vyplávali dlho zadržované emócie zo strany štúdia Bend ohľadom podivného prístupu SONY voči ich dielu Days Gone, sa éterom nesie istá pachuť z neznámeho. SONY totižto nikdy nezverejnila reálne čísla predajnosti spomínanej akčnej adventúry z roku 2019 a na verejnosti projekt opakovane označila za ich interné sklamanie. Na tento fakt niekoľkokrát reagovali zamestnanci kanadskej firmy Bend a to dosť podráždene, zvlášť v súvislosti s tým, že im SONY zamietlo víziu pokračovania a miesto toho ich poslalo pracovať ako pomocníka na multiplayer schéme The Last of Us: Part II. Zdá sa však, že pranie špinavej bielizne na verejnosti naďalej pokračuje a tentokrát za to môže nedávny úspech hry Ghost of Tsushima.

Ghost of Tsushima nedávno prekonal hranicu ôsmych miliónov kusov s čím sa samozrejme chválili nie len autori ale aj samotná SONY - označila to tak za úspech. Na tento fakt reagoval jeden z dvoch režisérov Days Gone, Jeff Ross, ktorému samotná oslava opäť pripomenula starú krivdu. Jeff totižto tvrdí, že v čase kedy odchádzal z Ben Studios (koniec roka 2020) boli predaje jeho hry rovnako za hranicou 8 miliónov a cez to všetko im SONY dávalo jasne vedieť, že v zmysle first-party produkcie jednoducho sklamali a neuspeli. Je preto podivné ak teraz SONY naopak projekt Ghost of Tsushima v zmysle PR definuje ako príkladný úspech first-party a súčasne kašle na minimálne identické čísla Days Gone, s ktorými vlastne nechce ísť ani na verejnosť.

Stále je tu možnosť že Jeff Ros jednoducho "preháňa" a predaje Days Gone sú v inej hladine, čo si však osobne nemyslím, avšak cez to všetko je tento spôsob internetových prestreliek pomerne neštandardným zvlášť v prostredí exkluzívnych PlayStation značiek, ktoré si vedenie SONY podľa vlastných slov; cení nadovšetko. Záverom nás, konzumentov, už môže tešiť skutočnosť, že štúdio Ben nakoniec svoju šancu dostalo opäť a momentálne pripravuje stále neohlásenú novinku.


DALŠÍ

CGwillWin