recenze
Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass

Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass
Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass
12:00, 29.04.2021

Koľký krát už vlastne začínam článok v duchu otázok spojených so stále prebiehajúcou celosvetovou pandémiou? Sám neviem. Realita doby ma núti rozmýšľať v úplne iných súvislostiach, než tomu bolo dva roky dozadu a verte mi, že toho času by som sotva apeloval na nejakého distribútora so žiadosťou o možnosť testu príslušenstva s antibakteriálnou výbavou. To toľkokrát a dookola leštené zrkadlo plné súčasných strastí nášho sociálneho bytia si však vyžaduje invenciu a nové témy, a preto sa teraz snáď nijako neurazíte, ak vás pozvem na krátky výlet do portfólia dánskej renomovanej spoločnosti PanzerGlass, ktorá sa špecializuje na výrobu príslušenstva pre mobilnú elektroniku a predovšetkým telefóny lomeno tablety. Ostatne na našej stránke sa ich logo svojho času už mihlo, a to pri recenzii na ochranné sklo určené pre smart hodinky značky Samsung.

99,99%

Klik pro zvětšení (Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass)

Do redakcie som si v duchu aktuálnej pandémie nechal zaslať dva konkrétne produkty. Išlo o ochranný zadný kryt s označením PanzerGlass ClearCase AntiBacterial a temperované bezpečnostné sklo PanzerGlass Premium Antibacterial. Obe verzie špeciálne uspôsobené pre môj osobný mobilný telefón Galaxy Note 20 Ultra od už vyššie spomenutého juhokórejského výrobcu. Samozrejmosťou však ostáva fakt, že dánska spoločnosť PanzerGlass ponúka svoje výrobky na všetky popredné svetové smartfóny, a tak je vysoko pravdepodobné, že na dne výberového lievika sa nájde miesto aj pre váš milovaný telefón. Nemusíme sa tu teraz medzi sebou hrať na nejakých budhistov, čo na sociálny kontakt potrebujú len samotu, gumové šľapky z Lidlu a ľanové nohavice so záhadným pachom po segedínskom guláši. Mobilný telefón sa stal pevnou súčasťou našej každodennej existencie a do istej miery je mobil metaforou pre magické zrkadlo, do akého sa vieme pozerať hodiny v kuse a bez jediného mrknutia oka - teda ak vás z toho segedínu nepreženie.

Prenos solídnej hnačky na jeden dotyk

Klik pro zvětšení (Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass)

Spoločným menovateľom tu ale ostáva neustály kontakt s telefónom ako takým, čo logicky prináša možný efekt prenosu baktérií rôzneho druhu a na jeho zabránenie sú vám k dispozícii práve výrobky PanzerGlass alebo niečo podobné od iných značiek. Povrch mnou testovaných pomôcok (či už skla alebo obalu) dokáže podľa výrobcu zahubiť až 99,99% bežných baktérií. Tam samozrejme nespadá nič z toho, čo nás tie posledné mesiace tak neskutočne obmedzuje, ale práve aj ten Covid je svojím spôsobom a pre mnohých ľudí akýmsi alarmom a zdvihnutým prstom v tom zmysle, že by bolo konečne dobré na svoje zdravie dbať o niečo viac, než sme možno ešte donedávna boli zvyknutí. Máme tu teda látky využívané na odvrátenie nepríjemných situácií spojených s chorobami a okupáciou záchodov naprieč celým spektrom, čo je však len jedna zo zásadných výhod takýchto pomocníkov. Tou druhou je plná kompatibilita s vybraným radom zariadení, čo som si mal možnosť overiť priamo na vlastnom mobile. Mimochodom, oba výrobky sa spolu pohybujú na hranici 40 Eur.

Pasuje priam dokonalo

Klik pro zvětšení (Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass)

Nie je nutné, aby som sa tu teraz nejako zásadne rozpisoval o tvrdenom skle, ako aj obale zvlášť. V obidvoch prípadoch išlo o priam dokonalú súhru so zariadením, na ktoré som výrobky objednal (tvrdená zadná strana krytu je doplnená gumovým okrajom po stranách). Od krásneho balenia, cez jednoduchú aplikáciu až po výsledný efekt. Na telefóne som mal ešte továrenskú fóliu, ktorú Samsung dáva na tento hardvér štandardne, a tak išlo len o strhnutie tej starej a jednoduché prekrytie tvrdeným sklom od PanzerGlass. To malo príslušný výrez na prednú šošovku kamery a rovnako tak aj špeciálny výrez pre ultrazvukový snímač odtlačku prstov (tu bolo síce nutné si z mojej strany nanovo nastaviť odtlačok prstu, ale to je problém asi ten najmenší). Všetko sa v priebehu dvoch týždňov intenzívneho testu ukázalo byť ako maximálne spoľahlivé a pre niekoho možno jemne marketingové PR frázy nakoniec neboli vôbec ďaleko od pravdy. Z čoho som bol však vyložene nadšený? Obsah balenia jednotlivých produktov. Všetko potrebné a ešte aj pár zbytočností navyše, to je známka solídneho prístupu voči platiacemu zákazníkovi a to, že to v tomto texte už toľko opakovaná dánska značka má viac ako dobre zvládnuté, vám asi pripomínať nemusím.

Za kvalitu sa platí

Klik pro zvětšení (Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass)

Nároky na kryty od telefónov a rovnako tak ochranné sklá sú už dnes dávno vzdialené predstavám, kedy sme Nokiu 5110 balili do koženkového puzdra, len aby nám pri páde neurvala kus z kuchynskej dlaždičky. Dnešné produkty z tohto segmentu sú oveľa sofistikovanejšie a okrem flexibility a ochrany ako takej ponúkajú aj elimináciu základnej sady baktérií, ktoré sa prenášajú predovšetkým prach obyčajným dotykom. PanzerGlass ClearCase AntiBacterial a PanzerGlass Premium Antibacterial sa v zmysle mojich potrieb stali ideálnou dvojkou, čo dokáže ochrániť mobilný telefón v cene ojazdeného auta s vlastnou flórou a faunou pod blatníkmi. Aj keď vám teraz logicky nedokážem nijako relevantne dokázať schopnosti likvidácie jednotlivých baktérií, aké by sa počas bežného používania mohli na povrchu testovaných vzoriek vyskytnúť, osobne nemám problém veriť štúdiám, čo PanzerGlass prezentuje, keďže z ich vlastného portfólia vyžaruje profesionalita spojená s kvalitou, za akú je nutné si klasicky priplatiť. Na všetko ostatné je tu už len onen dobre známy placebo efekt.

Hrúbka skla je 0,4 mm a pri interakcii nie je poznať žiadny efekt oneskorenia či nepresnosti

Klik pro zvětšení (Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass)



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti PanzerGlass

Klik pro zvětšení (Test antibakteriálneho príslušenstva od PanzerGlass)


CGwillWin