recenze
PanzerGlass SmartWatch

PanzerGlass SmartWatch - recenze
PanzerGlass SmartWatch - recenze
12:00, 29.09.2020

Za posledný rok sa môj osobný rebríček testov navýšil o tak široký záber rozličných produktov, že už si dávno asi nemám prečo vravieť "herný redaktor". Pozvoľna som jednoducho sám prešiel na, vo svete, moderný trend overovania kvality výrobkov pod hlavičkou akéhosi trendu a túto filozofiu dotiahol aj sem, na náš CzechGamer. Vo finále je teda jedno, či už tie výrobky sami o sebe majú k svetu videohier bližšie, alebo sa o jeho podstatu sotva oprú, nič to nemení na skutočnosti, že súčasný konzument chce vedieť, do čoho investuje. Dnes a denne ostatne sledujeme, ako sa na nás prostredníctvom sociálnych sietí valia platené reklamy na hromadu produktov, a je čoraz náročnejšie sa dopátrať, či všetky tie sľubované frázy majú aj reálny základ. V zmysle nasledujúceho testu nie sme vlastne od game sveta nejako výrazne mimo.

Koľko je hodín prosím vás?

Klik pro zvětšení (PanzerGlass SmartWatch - recenze)

V nasledujúcich riadkoch sa porozprávame o súčasnej potrebe chrániť sklá v chytrých hodinkách, teda takzvaných smartwatch. U väčšiny nadšencov do moderných technológií sa dá na ich zápästí spozorovať akúsi zmenšenú variantu telefónu, ktorá im pomáha v situáciách, kedy nechcú alebo často fyzicky nemôžu držať mobil. To je však len jedna z výhod týchto hodiniek, ďalšie sú spojené pochopiteľne s aktívnym športovým životom či len rekreačným potápaním. Všetky tieto a im podobné situácie vám dokážu hodinky od rôznych svetových značiek (v súčasnosti je ich na scéne už naozaj dosť) vyriešiť a ešte donútiť vaše okolie k uznanlivému úškľabku. Často totižto chytré hodinky stoja viac než tie tradičné (nerátajme tam nejaké vyložene luxusné značky z krajiny syra a čokolády), a preto musia vyzerať pekne a elegantne. Po ich vybalení a nasadení vás môže zaliať istý pocit spokojnosti, avšak stačí spraviť jeden alebo dva kroky smerom von z dverí a celé to nadšenie utne, ako keď myš do tmy dupne. Rukou ste totižto zavadili o kovový rám dverí a sklo na hodinkách puklo v rovnakom rytme ako vaše srdce.

Aliexpress alebo PanzerGlass?!

Klik pro zvětšení (PanzerGlass SmartWatch - recenze)

Na otázku vyššie je vlastne úplne jednoduchá odpoveď, teda minimálne z môjho pohľadu. Za ten dlhý čas, čo som sám stihol vystriedať už niekoľko typov chytrých hodiniek, som často siahal po lacnom nákupe z krajiny, odkiaľ pochádza aj náš súčasný neviditeľný kamarát Covid-19. Za pár centov som obdržal malú tenkú fóliu s vrstvou lepidla, ktorá nasledujúce mesiace zdobila moje základné sklo, a tak nejako som neriešil, či práve rukou vrážam do hrany zábradlia alebo hodinkami šúcham o podvoje. S príchodom novej verzie hodiniek (v mojom prípade som ustálený na vlne značky Samsung a áno, som maximálne spokojný, ďakujem za opýtanie) som vždy zakúpil nové fólie a nič viac neriešil. To však až do momentu, kedy sa skutočne stala situácia, pri ktorej ma daná fólia mala naplno podržať. Ako už asi tušíte, vďaka technológii čo ju vyvrhla niekde v čínskych manufaktúrnych továrňach, ktoré sa zo dňa na deň stihnú preorientovať z výroby vesmírnej technológie na hranty pre prasce, sa moje hodinky stali nepoužiteľné. Základné sklo prasklo, a to tak že poškodilo aj displej. Začal som teda uvažovať, či náhodou všetky tie mesiace s lacnou fóliou, počas ktorých sa nič zásadné nestalo, neboli len šťastnou náhodou okorenenou koeficientom pravdepodobnosti.

Najviac rán aj tak schytá samotný rám hodiniek

Klik pro zvětšení (PanzerGlass SmartWatch - recenze)

Predstavte si, že máte hodinky za cca 400 Eur, ktoré sú konštrukčne navrhnuté tak, že to najzraniteľnejšie miesto (teda obrazovku) sa snažia chrániť pomocou najnovšej verzie skiel s označením Gorilla. Je ale samozrejme dané, že akonáhle sa vaša ruka takpovediac stretne s osudovým cudzím predmetom v uhle, ktorý nedokáže predvídať ani sám šéf vesmíru, ono najzraniteľnejšie miesto pochopiteľne povolí. Nepríde vám aj z tohto dôvodu logické, priplatiť si obyčajných 15 Eur, aby ste minimalizovali poškodenie v prípade, ak nastane vyššie spomenutá situácia? Určite áno. Dánska spoločnosť PanzerGlass, ktorá svoje know-how dostala do celého sveta pomocou start-up platformy ešte v roku 2013, je na našom trhu overenou značkou schopnou vám ochrániť nielen hodinky, ale samozrejme aj telefóny lomeno tablety. Na test ich posledného radu ochranných skiel s hrúbkou 0,4 mm som bol aj z tohto dôvodu nesmierne zvedavý a ukázalo sa, že všetky tie uvedené PR formulky o absencii škrabancov od kľúčov cez mince až po zlepené karamelky sa ukazujú ako maximálne pravdivé.

Ak nemáte v pláne si o toto ochranné sklo utierať sopeľ, jeho lesk sa len tak nevytratí

Klik pro zvětšení (PanzerGlass SmartWatch - recenze)

Počas troch mesiacov intenzívneho nosenia hodiniek s týmto tvrdeným sklom som účelne skúšal prechádzať hranou nechtu po skle. Hádzal na hodinky, často omylom, kľúče (sem tam mi naň spadla aj kovová hrana USB) a rovnako na ne nechal pôsobiť špinu vo forme pilín a hliny. V minimálne dvoch prípadoch som zopakoval scenár s nárazom o ostrú hranu, ktorú spomínaná fólia z Číny nedokázala utlmiť a výsledok? Takmer žiadne alebo minimálne škrabance, ktoré na funkčnosť a spoľahlivosť reakcie hodiniek nemajú žiadny dopad. Nižšie priložené fotografie teda berte ako súčasný stav identických hodiniek, ktorým som musel vymeniť akurát zodratý náramok. S výsledkom schopnosti produktu PanzerGlass SmartWatch chrániť moje hodinky prichádza pocit spokojnosti, že o nejakej jednoduchosti inštalácie, ako aj perfektne fungujúcej linke pre zákazníkov netreba už ani hovoriť.

Klik pro zvětšení (PanzerGlass SmartWatch - recenze)

Klik pro zvětšení (PanzerGlass SmartWatch - recenze)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti PanzerGlass

Klik pro zvětšení (PanzerGlass SmartWatch - recenze)


CGwillWin