akce
preview
Desperados III

Desperados III - preview
Desperados III - preview
12:00, 02.09.2019

Aj keď sa nemecká spoločnosť Spellbound Entertainment už dnes dá považovať za dávno zabudnutý kus histórie, stále sa práve vďaka tejto firme môžeme tešiť zo vzniku série Desperados. Ich Desperados: Wanted Dead or Alive a Desperados 2: Cooper's Revenge, nechali nejedno pubertálne detstvo v domnení, že divoký západ bol viac o taktike než kúpaní sa raz za pol roka. Je to dnes paradoxne spoločnosť THQ, respektíve jej severská obroda Nordic, ktorá nechce duševné dedičstvo Spellboundu nechať definitívne zabudnúť a v tomto smere preto financuje tretí regulárny diel Desperados, ktorý by mal stihnúť vydanie ešte tohto roku.

Bude to stále rovnako náročná zábava?!

Klik pro zvětšení (Desperados III - preview)

Počas nedávno skončeného eventu Gamescom 2019 sme dostali pozvánku od spomínaného a čoraz viac ambicióznejšieho THQ Nordic, aby sme si spoločne sadli pred plátno v malom improvizovanom kine a pozreli sa na súčasný stav vývoja projektu Desperados III. Práve tu som, konkrétne ja osobne, dostal šancu vidieť časť demoverzie určenej pre PC systém, kde bola prezentovaná výhradne séria noviniek, respektíve úplne nový charakter (voodoo kráska Isabelle Moreau). Jej okultné schopnosti boli demonštrované na výhode akéhosi zviazania osobností pomocou telepatie. Tento prvok sme síce mohli v istej forme zažiť už u žánrovo podobného X-Comu, každopádne charizmatická rodáčka z New Orleans s mačkou na ramene tomu dáva nezabudnuteľný šmrnc. Isabelle totižto dokáže len myšlienkou previazať osobnosti dvoch protivníkov a akonáhle zomrie jeden z nich, do hrobu sa poberie aj ten druhý. Tento akt čiernej mágie si však vyžaduje obetu a to priamo odobraním energie samotnej čarodejky.

Nostalgiu určite vyvolá aj fakt, že okrem spomínanej novej postavy sa do vražedného gangu dostanú aj hrdinovia minulých dvoch častí.

Klik pro zvětšení (Desperados III - preview)

Desperados teda ostáva stále tou ťahovou a taktickou akciou určenou predovšetkým pre milovníkov komplexných stratégií. Spoločnosť Mimimi Games (autori Shadow Tactics: Blades Of The Shogun) v tomto smere evidentne nechce nič meniť, a preto v ich podaní prichádza veľká novinka v podobe plánovaného časovania rýchlych útokov. Behom sekundy totižto môžete vyčistiť väčšinu mapy, a to vďaka možnosti zastaviť čas a postupne hrdinu po hrdinovi narysovať úkony pre všetky postavy. Z prezentovaného dema som tak vstrebal precíznu ba až chirurgickú prácu strelnými ako sečnými zbraňami, kde sa po usadení prachu pri nohách hlavných postáv povaľovali len krvavé kusy tela. Desperados tak nebude vôbec zjednodušenou verziou svojej minulosti, keďže každá jedna chyba počas odsúhlasenia akcie sa už vrátiť nedá a trestá sa takmer vždy nemilosrdným nápisom Game Over. Po grafickej stránke ide projekt cestou svojich predchodcov a myslím, že zachovanie izometrickej kamery bola nutná a hlavne funkčná vec.

Okrem stolných mašiniek sa dočkajú aj konzoly.

Osobne, ako milovník tejto pre mňa legendárnej značky, sa už nemôžem dočkať ohlásenia finálneho dátumu. Všetky doteraz videné materiály, nech už priamo v Kolíne alebo mimo neho, ma len utvrdzujú v snahe autorov zachovať pôvodnú zmes vtipného, ale stále náročného westernu s taktikou a svojsky pojatou stratégiou. Tešme sa teda, že minimálne v tomto je snaha THQ Nordic, v zmysle nákupu nekonečného počtu licencií, výsledkom vykopania jednej z legiend svojho žánru.



CGwillWin