Call of Duty přichází na Mobily

Call of Duty přichází na Mobily
10:21, 19.03.2019

Ne, že by to bylo poprvé, jak může titulek naznačovat. Ale poprvé se jedná o Call of Duty na Mobily, tak jak ho známe z "velkých" konzolí a jak jsme si více méně vždy přáli, aby dorazilo do přenosné podoby. Jenže to bude mít nějaké "ale".

Každopádně z těch pozitiv. Když se podíváte na trailer zjistíte, že hra obsahuje mapy napříč všemi podtituly série. Tzn. je tu k vidění mapa z Modern Warfare a také z Black Ops, což je úplně poprvé. Něco podobného si přejí fanoušci na konzolích už roky a bohužel to má pouze Čína v podobě CoD: Online, ze kterého zřejmě nová Mobile hodně čerpá. Ostatně je to více méně 100%, protože za mobilní verzí stojí Tencent, který stojí i za čínskou Online verzí.

Klik pro zvětšení (Call of Duty přichází na Mobily)

Hrát půjde klasické TDM, Search and Destroy a Free-for-all, a to i s kamarády v týmu. Hra bude zdarma a obsahovat mikro transakce, což v případě Activision může znamenat opravdové zlo. Lidé, kteří viděli Alpha verzi zmiňovali, že se perky a attachmenty kupují za herní měnu, která jde získávat i pouhým hraním, ale známe, jak to funguje. Ostatně Black Ops 4 jako hra za plnou cenu obsahuje tolik mikro transakcí, že by si za to člověk postavil dům.

Klik pro zvětšení (Call of Duty přichází na Mobily)

Hra vyjde pro iOS a Android, s tím, že v létě proběhne Beta, do které se jde registrovat přes stránky hry. A když se vrátím k traileru, na jeho konci můžete zahlédnout náznak toho, že do mobilní verze dorazí i Battle Royale mód Blackout. Což nelze přejít jen tak, protože to znamená velké ambice.

Bohužel jako fanoušek série si musím povzdechnout, že prostě tento typ kolekce v unifikovaném multiplayeru nikdy na konzole nedostaneme, protože by to narušilo hlavní každoroční cyklus a to by nedělalo dobře Activision.


DALŠÍ

CGwillWin