speciál
Notebooky Lenovo Legion Y740 umožní ray-tracing už dnes

Notebooky Lenovo Legion Y740 umožní ray-tracing už dnes
Notebooky Lenovo Legion Y740 umožní ray-tracing už dnes
18:35, 29.01.2019

Žhavá novinka herní notebook Lenovo Legion Y740 je tu. Pyšní se stylovým designem, výkonnými herními komponenty včetně nových grafických karet NVIDIA GeForce RTX umožňující zažít revoluční ray-tracing v přenosném balení. Výrobce dále posouvá laťku parádním displejem, propracovanou klávesnicí a moderním chlazením. Tak si pojďme novinku detailně představit.

Herní notebooky Lenovo Legion jsou na trhu už pár let a výrobce neustále pracuje na jejich vylepšení. Model Legion Y740 přináší uhlazený černý celohliníkový design, který to s herními prvky navenek nepřehání a klidně ho tak můžete vzít na pracovní schůzku. Dejte si pauzu od čtení, pozorně si stroj na fotkách prohlédněte a posuďte sami.

Dominantním prvkem je klávesnice, kterou Lenovo vyvinulo společně s výrobcem Corsair. Nechybí jí individuální RGB podsvícení ovladatelné pomocí propracované aplikace iCUE. Softwarová výbava dále zahrnuje Lenovo Vantage a Legion Edge pro snadné nastavení notebooku. Lehce zde můžete například přetaktovat procesor, RAM, sledovat výkon a mnoho dalšího.

Lenovo Legion Y740 respektive jeho větší varianta je i přes využití 17palcového displeje nezvykle kompaktní notebook. Váha začíná dle zvolené konfigurace na 2,8 kg a tloušťka činí pouhých 23 mm. Jasně, ultrabookové hodnoty to nejsou, ale tato mašina se všemi ultrabooky hravě zatočí po stránce výkonu. Na pulty obchodů navíc míří také 15“ střízlík, který tyto parametry dále zlepšuje a umocňuje mobilitu stroje.

17” i 15“ displej v základu nabízí Full HD rozlišení. Všechny modely disponují obnovovací frekvencí 144 Hz pro plynulejší obraz a volitelně také technologií NVIDIA G-Sync proti trhání obrazu. Za zmínku stojí rovněž tenké rámečky displeje, což jen podtrhuje stylový design celého notebooku Lenovo Legion Y740. Operační paměť startuje na 16 GB. K dispozici je rychlý SSD typu NVMe s kapacitou 256 GB respektive až 512 GB. Úložiště je vždy doplněné pevným diskem s 1 TB nebo 2 TB.

Klik pro zvětšení (Notebooky Lenovo Legion Y740 umožní ray-tracing už dnes)

Srdcem napříč modely je výkonný procesor Intel Core i7-8750H (6 jader a takt až 4,1 GHz). Možnost volby dostanete v případě grafické karty. Nejnižší konfigurace nabízí NVIDIA GeForce RTX 2060, který je až o 50 % výkonnější než GTX 1060. Náročnější zájemci mohou sáhnout po RTX 2070 nebo rovnou po RTX 2080, obě v optimalizovaném provedení Max-Q. Všechny karty vám zprostředkují parádní podívanou díky ray-tracing.

Ray-tracing představuje kompletně nový pohled na nasvícení, stíny a odrazy ve hrách. To už je pádný důvod pro upgrade herního stroje. Další podobná revoluce v herním světě jen tak nebude. Podívejte se na využití technologie ray-tracing ve hře Battlefield V.

Kompletní audio-vizuální zážitek umocní kvalitní reproduktory s prostorovým zvukem, na míru vyrobeným subwooferem a technologiemi Dolby Atmos, Sound Radar a Smart AMP pro pohlcující zvuk se sluchátky i bez nich.

S výkonným procesorem a grafikou nutně přichází teplo, s ním si ale nový stroj hravě poradí díky inovovanému chlazení Legion Coldfront. Procesor i grafika mají dedikované chlazení, dostatečné proudění vzduchu zajišťují čtyři průduchy a nezapomnělo se ani na chlazení klávesnice, abyste i při maximální bitevní vřavě byli od tepla dostatečně izolováni. Hned 70 samostatných lopatek větráku znamená výrazné snížení hluku celého chlazení.

Klik pro zvětšení (Notebooky Lenovo Legion Y740 umožní ray-tracing už dnes)

Zapomenout nesmíme na konektorovou výbavu Lenovo Legion Y740. Často používané porty v podobě USB-C (s Thunderbolt 3), klasické USB 3.1 a 3,5mm audio jack jsou umístěné na bočních stranách. Vše ostatní potom najdete na zadní straně – další USB (včetně jednoho USB-C), HDMI a DisplayPort. Je to praktické a při zapojení monitoru a dalších periferií budou kabely hezky uklizeny za notebookem.

Už vás nebudeme zdržovat od grafické revoluce. Chcete si parádní ray-tracing užít v přenosném herním stroji se stylovým kabátkem? Vyberte si konfiguraci na Lenovo.cz


CGwillWin