České studio Amanita Design odhalilo hororovou plošinovku Creaks

České studio Amanita Design odhalilo hororovou plošinovku Creaks
00:31, 10.10.2018

Vývojáři ze studia Amanita Design díky hrám jako Samorost, Botanicula nebo Machinarium získali sympatie mnoha hráčů po celém světě. Každý z projektů od Amanity vyniká především naprosto jedinečnou audiovizuální stránkou. Právě za vizuální kvalitu byl oceněn i loňský Chuchel, který si odnesl první místo z prestižních IGF Awards. Od kresleného Chuchla se ale Amanity nyní přesouvají do daleko temnějšího prostředí.

Jejich čerstvě oznámený titul Creaks vzniká v týmu okolo výtvarníka a designéra Radima Jurdy. O hudební podkres se poté stará skotský skladatel Joe Acheson, kterého můžete znát spíše pod pseudonymem Hidden Orchestra. Autoři se s novou hrou vůbec poprvé vrhají mimo vody point-and-click adventur. Creaks je totiž daleko více plošinovkou. Dalším překvapivým prvkem je skutečnost, že si tentokrát zahrajeme za člověka, což je pro hry od Amanity rovněž novinka.

Již zmíněný přechod na žánr plošinovek má za následek, že se Creaks podívá kromě PC také na konzole. Hotovo by mělo být příští rok. Prozatím se můžete naladit osobitým teaser trailerem.



DALŠÍ

CGwillWin