hw
Atari VSC zvládne 4K a HDR, objednávať sa začne koncom mesiaca

Atari VSC zvládne 4K a HDR, objednávať sa začne koncom mesiaca
14:11, 02.05.2018

Spoločnosť Atari sa skutočne rozhodla vrátiť na scénu výroby a distribúcie konzol, čím nechali vzniknúť projekt Atari VSC. Pôvodný názov Ataribox bol ešte donedávna tajomný rovnako ako samotné VSC, ale pomaly ale iste sa na svetlo sveta dostávajú prvé informácie a dokonca aj dátum spustenia predobjednávok.

Začnem druhou vecou a teda dátumom. Od 30. 5. 2018 sa rozbehne Indiegogo kampaň, ktorú Atari už teraz považuje za istý úspech a chce si tak len zmerať počiatočné investície do špeciálnych verzií VSC. Aj preto si budete môcť zakúpiť Collector's Edition v limitovanom počte (predný panel stroja bude olemovaný klasickým retro drevom), a Onyx Edition (komplet čierna) za zvýhodnenú sumu dvesto dolárov. Mimo toho bude možné zakúpiť balíky konzole s ovládačmi a to jak s retro pákou, tak klasickým gamepadom.

Čo sa týka výkonu stroja tak stále tápeme na pomedzí dohadov a domnienok. Isté je, že Atari pri výrobe vnútorností VSC spolupracuje s AMD na produkcii procesorov a konzola bude schopná vypotiť "nejaké" 4K a "nejaké" HDR. Všetko ostatné už spadá do rutiny samozrejmostí (USB, interná a externá pamäť, Bluetooth). To najdôležitejšie a teda ponuka samotných hier je však jeden veľký otáznik.


DALŠÍ

CGwillWin