akce
report
PS Nation 2017

PS Nation 2017
PS Nation 2017
18:40, 28.11.2017

Pokud jste letos na PS Nation nebyli, teď už s tím bohužel nic moc neuděláte, jelikož brány galerie Hauch oděné do modrých barev se příznivcům konzole od Sony zavřely již v neděli 19. listopadu. Ale nebojte, přestože jste se nestihli dostavit, my jsme tu těžkou práci odvedli za vás a podívali se na největší českou PlayStation slezinu podzimu už ve čtvrtek šestnáctého, kdy byla událost dostupná pro média a osobnosti z CZ/SK herní scény. A povíme vám něco málo o tom, co se tam vlastně dělo.

Klik pro zvětšení (PS Nation 2017)

My novinářští jsme měli to výhodu, že jsme si kromě paření mohli pochutnat na parádním rautu, drincích a plzeňském pivu, čehož jsem milerád využil neboť jsem se po rachotě nestihl navečeřet a jak uznáte sami, to by se pak člověku špatně hrálo. Mimo bašty jsme mohli pokecat s Danem Vávrou, starými harcovníky ze Score, poslechnout si vítěze Red Bull 3style DJe Roxtara nebo se sejít zástupci Napnok Games, stojícími za ještě nevydanou párty hrou Frantics.

Klik pro zvětšení (PS Nation 2017)

Jelikož ve Warhorse Studios jsme byli nedávno, zaměřili jsme se především na novinku Frantics, která si na PS Nation odbyla českou premiéru. Napnok je Kodaňské studio, které má k naší vlasti hodně blízko a pracuje v ní několik českých fachmanů, z nichž jeden se původně na párty měl i objevit a něco nám povědět. Nakonec ho ale sklátila zlá nemoc a musela ho zastoupit usměvavá CEO Napnoku Dajana Dimovksa, což ve výsledku mně ani kolegovi Lennymu vlastně dvakrát nevadilo.

Klik pro zvětšení (PS Nation 2017)

Frantics je jednou z prvních vlaštovek, využívajících technologii PlayLink, jež vám umožní připojit si k PS4 mobil a hrát na něm namísto Dualshocku. Je to ideální převážně pro party hry, které si občas zahrajete se skupinou kámošů a nemusíte kvůli tomu kupovat hromadu ovladačů, stačí telefon s Androidem nebo iPhone. Navíc můžete připojit i více než 4 zařízení, což byl limit PS4ky. Hratelnost Frantics nás chytla, Lenny porazil ostatní soupeře včetně rusovlasé CEO a vymámili jsme z ní i fakt, že v současnosti dělají na dalších dvou projektech a že zvažují Prahu stověžatou jako místo pro potenciální druhou pobočku.

Co se zbytku her týče, jak v části pro média tak veřejnost bylo k vidění spousta a všichni si mohli užít stejný zážitek. Byly k dispozici novinky jako Gran Turismo Sport včetně závodních sedaček, Call of Duty - World War II, Star Wars: Battlefront II, Far Cry 5, Assassin ́s Creed: Origins, That ́s You!, Skyrim VR pro PS VR nebo nové DLC k titulu Horizon Zero Dawn – The Frozen Wilds. A samozřejmě i Kingdom Come a Frantics. V neděli pak proběhl turnaj ve FIFA 18 kam jsme se díky své neschopnosti bohužel nedostali, avšak vítěz si odnesl zbrusu novou PS4 Pro.

Klik pro zvětšení (PS Nation 2017)

Celkově se na této události protočilo přes dva tisíce PlayStationuchtivých návštěvníků, kteří ve víru vášně zničili šestici věrných Dualshocků 4 a jeden renegát poslal za pomocí limonádové sprchy do křemíkového nebe i PS4 Pro. Pokud jste akci nestihli, snažte se příští rok sledovat informační kanály českého PlayStationu na Facebooku nebo Instagramu a samozřejmě i náš web, kde vás budeme o všech připravovaných akcích informovat. Pokud chcete vědět jak to vypadalo, můžete si taky vyhledat hastagy jako #psnation či #playstationcz a podívat se třeba na kouzelné hostesky.

Klik pro zvětšení (PS Nation 2017)


CGwillWin