Urážky youtuberů jsou trestný čin, potvrdil soud

Urážky youtuberů jsou trestný čin, potvrdil soud
07:29, 01.06.2017

Pokud jste si mysleli, že na youtube si může každý upustit páru a komentovat cokoliv či kohokoliv přívalem kanálních výrazů bez jakékoliv úhony, máme pro vás asi špatnou zprávu. V nedávném soudním sporu, který skončil 30.5.2017, byl obžalován youtuber pod názvem Pstruh103, Petr Jelínek (22) za hrubou neslušnost, nebo-li přečin výtržnictví.

Obžalován byl na základě jeho vyjádření o projektu Petry Yamuny Wolf. Ta totiž provozuje psychologickou poradnu, jejíž součástí je i takzvaná vainální terapie.

Našemu youtuberovi se nelíbily dle jeho názoru přemrštěné ceny za služby a označil ženu za "zasranou zkurvenou zlodějku". Proti rozhodnutí soudu v Jihlavě, který Jelínka odsoudil k šesti měsícům s roční podmínkou, se však odvolal. Nicméně ani Brněnský soud jej nezprostil viny a uznal, že vyjádření youtubera bylo v rozporu se zákonem. Nicméně mu však zmírnil trest na "pouhých" 120 hodin veřejně prospěšných prací.

Na jednu stranu svoboda slova je posvátná, nicméně je nutné při svém vyjadřování také trochu přemýšlet. Hrdinům, kteří kárali všechno a všechny nevybíravým způsobem s pocitem nedotknutelnosti, tak možná lehce zvoní hrana.

Klik pro zvětšení (Urážky youtuberů jsou trestný čin, potvrdil soud)


DALŠÍ

CGwillWin