osobnost
Vyzkoušejte si zaklínačský trénink na vlastní kůži

Vyzkoušejte si zaklínačský trénink na vlastní kůži
10:27, 12.04.2017

Už když jsem poprvé četl Zaklínače, strašně jsem toužil po tom, stát se jedním z nich, podívat se na Kaer Morhen, projít stejným tréninkem jako Geralt, Lamber nebo Ciri (jejíž výcvik je v knihách i popsán) a nakonec to oslavit pohárem plným mutagenů, které mi zaručí nadlidské reflexy a výdrž. Jediné mínus je koneckonců neplodnost, ale člověk si alespoň nemusí po zbytek života dělat starosti s nechtěnými ratolestmi.

Jenže jednou každý dojde poznání, že z něj zmutovaný lovec monster nebude a tak nezbývá než ponořit se do knižních, komiksových nebo virtuálních dobrodružství. Nebo alespoň donedávna tomu tak bylo, protože parta Polských nadšenců hrdých na svůj národní fantasy klenot se rozhodla dát nám šanci zakusit radosti a strasti zaklínačského výcviku formou stylového LARPu.

Ten se odehrává (jak jinak) v Polsku v několika různých hradech (v závislosti na termínu). Ty nejbližší termíny v angličtině jsou 31.8 – 03.09 2017 a 28.09-01.10 2017, případní labužníci mohou zkusit i termín v polštině. Přihláška na jeden termín vás vyjde na 380€, což není úplně nejméně, ale v ceně máte pěkné ubytování, jídla co hrdlo ráčí, zapůjčení zaklínačského kostýmu (s možností ho odkoupit), lekce šermu či bylinkářství a možnost potkat spoustu herců v kostýmech monster nebo postav z tohoto universa. Pokud tedy nemáte hluboko do kapsy, nebo jste se rozešli s přítelkyní a v létě vám odpadla dovolená, doporučujeme sledovat oficiální stránky a včas se na akce zaregistrovat.

DALŠÍ

CGwillWin