hw
Project Scorpio specifikace je tu!

Project Scorpio specifikace je tu!
15:02, 06.04.2017

Tak jak bylo slíbeno. Digital Foundry dostalo exkluzivní šanci rozkrýt základní parametry Project Scorpio. Neukázali jak bude vypadat, neukázali žádné pořádné záběry z her. Ale to co Digital Foundry dělá hlavně, jsou technologické analýzy a rozbory. Tudíž zaměření jejich návštěvy bylo kolem hardware a toho co obsahuje. Vše shrnuto do dlouhého článku a kratšího videa, které je rozhodně více věcné než byl event pro představení PS4 Pro. Zde jsou základní parametry:

CPU:
Scorpio: 8 Jaguar x86 custom jader na 2,3GHz
Xbox One: 8 Jaguar x86 jader na 1,75GHz
PS4 Pro: 8 Jaguar x86 jader na 2,1GHz
GPU:
Scorpio: 40 výpočetních jednotek na 1172MHz
Xbox One: 12 výpočetních jednotek na 853MHz
PS4 Pro: 36 výpočetních jednotek na 911MHz
Paměť (RAM):
Scorpio: 12GB GDDR5 - pro hry dostupné 8GB
Xbox One: 8GB DDR3+ESRAM - pro hry dostupné 5GB
PS4 Pro: 8GB GDDR5 - pro hry dostupné 5GB

Klik pro zvětšení (Project Scorpio specifikace je tu!)

Toto jsou základní specifikace, které se Digital Foundry dozvědělo. Co je opravdu zajímavé, že nejde pouze o nějaké kusy hardware dané dohromady (jako když si postavíte PC). Microsoft udělal pěknou řádku zákaznických úprav v chipech. Šel na to trošku z jiné strany a zanalyzoval stávající hry a tam identifikoval, kde dělal hardware potíže a na těch místech udělal změny. Trošku obrácený postup než obvykle.

Richard navštívil Turn 10 a viděl Forza 6 a Forza Horizon 3 ve 4K a vypadá to skvěle. Forza 6 ve 4K se 4K texturami běželo 60fps stabilně s maximem aut na trati a GPU mělo vytížení mezi 50-70%, takže je tam ještě je dostatek výkonu, který se "fláká".

Klik pro zvětšení (Project Scorpio specifikace je tu!)

Tato novinka je pouze rychlý výcuc z toho co má Eurogamer na své stránce. Kdo je zvědavý může si projít tento opravdu dlouhý článek a hlavně mrknout na video níže. Cena by měla být 499USD, takže nic extrémního. Co se týče majitelů 1080p displayů. Ti budou stále těžit z výkonu Scorpia, protože bude vše pomocí supersamplingu renderovat ze 4K do 1080p a bude vypadat lépe než obyčejný Xbox One. Prostě Project Scorpio je Microsoftí pohled na iterativní konzoli v rámci cyklu. Nepůjde o Xbox Two, nejsou zatím náznaky, že bude mít něco exkluzivní. Prostě kdo chce mít to nejlepší a nejhezčí grafiku na konzoli, tak je cílová skupina Projectu Scorpio. A já osobně tipuji, že finální název bude Xbox One X, ale to je stále spekulace, která bude odhalená na 99% na letošní E3 za dva měsíce.

DALŠÍ

CGwillWin