hw
Update technických specifikací Nintenda Switch

Update technických specifikací Nintenda Switch
11:16, 29.01.2017

Internetová stránka s technickými informacemi nové konzole od Nintenda se dočkala updatu a tak se můžeme dozvědět pár nových věcí o tom, jak to s tím Switchem bude vypadat po hardwarové stránce . Co se CPU a GPU týče, Nintendo stále mlží o přesném modelu a uvádí jen NVIDIA Tegra, je však nad slunce jasné, že stejně jako u předchozích konzolí, ani u Switche není hardwarová síla tím nejdůležitějším.

Trochu mě zklamalo, že display konzole má maximální rozlišení 1280×720, což je v době, kdy Full HD rozlišní je na skoro každém telefonu, trochu málo. Samozřejmě do své televize můžete přenášet obraz ve FHD a 60 FPS pomocí HDMI kabelu. Interní paměť má 32 GB, a je rozšiřitelná až na 2TB pomocí microSD karet, což je prima, až na fakt, že taková karta ještě neexistuje. Tak se mají výrobci paměťových médií alespoň proč snažit. Pokud vám dojde šťáva, což by se mělo stát za za 3-6 hodin, tak ji nabijete za další tři hodiny. A protože vnitřní baterie není vyjímatelná (při rozbití budete muset kontaktovat podporu Nintenda, to jsem teda zvědav jak to bude fungovat u nás) na cesty si s sebou budete muset kromě tatranek přibalit i pořádnou powerbanku.

Pokud doma máte středověk anebo neuznáváte bezdrátové sítě, asi vás nepotěší, že konzole nemá ehernetový port, je potřeba dokoupit speciální dongle, ale řekl bych, že to už je lepší investovat do routeru. Zbytek technických specifikací si můžete přečíst na Nintendo Life a ještě dodám, že co se rozměrů týče je konzole velká 102mm x 239mm x 13.9mm (s připojenými Joy-Cony). Ačkoliv mne konzole zaujala, celkem jsem zvědav na první ohlasy protože, co se výdrže týče, jsem trochu skeptický a handheld na doma, který musím pořád nabíjet, zkrátka nepotřebuji.


DALŠÍ

CGwillWin