hw
HTC nabídne bezdrátový přídavek k Vive

HTC nabídne bezdrátový přídavek k Vive
14:54, 11.11.2016

Ne, že by toto příslušenství dělalo přímo HTC, ale skrz jeho program Vive X (podpora startupů na příslušenství k Vive) ho připravuje čínská společnost TPCAST. Aktuálně spolu s čínskou pobočkou HTC spustili předobjednávky na limitovaný počet kusů tohoto zařízení. Zařízení stojí masivních 220 USD a co přesně nabídne?

Inu prostě po namontování na headset a na druhý konec k PC se stane Vive bezdrátovým. Žádný masivní kabel, o který se můžete přizabít. Dle vyjádření společnosti ta bezdrátovost nepřinese žádný větší lag, ale vyjádření znělo přesně "nepostřehnutelný rozdíl". Je otázka, zda to nepostřehnutí měřili na člověku nebo lenochodovi třeba. Každopádně samotné HTC tomu věří a říká, že poskytne "velmi zlepší" požitek z Vive.

Horší je ta část, která se týká baterie. Stávající model dokáže napájet headset pouze hodinu a půl. Což není žádná hitparádá, ale časy, které vydržíte ve VR jsou obecně menší, než klasické herní sessions. Do budoucna plánují i model s větší baterkou, která však bude muset být umístěná v kapse nebo batohu, což z bezdrátového dělá "sebedrátové" zařízení :)

Takže pokud vás zaujalo a nebojíte se objednávat z webu, který vypadá jako rozsypaná čaj. Můžete objednat zde, protože aktuálně HTC neplánuje zařízení prodávat mimo Čínu, ale objednat může každý. Dokonce přednost bude mít snad ten, kdo udá své sériové číslo headsetu.


DALŠÍ

CGwillWin