The Witness už připravuje PS4P verzi

The Witness už připravuje PS4P verzi
12:20, 09.09.2016

Jonathan Blow neváhal a brzo po oznámení nové konzole, se na oficiálních stránkách The Witness pochlubil tím, že už pracují na verzi, která bude čerpat z výkonu nově oznámené Playstation 4 Pro. Co přesně s ní má v plánu popsal docela do detailů.

Stávající PS4 verze The Witness beží ve stabilních 60 snímcích za vteřinu a pro novou verzi je zbytečné cokoliv měnit. Samotný engine renderuje hru v 900p, poté ji upscaluje na 1080p a poté je do hry přidáno UI (uživatelské rozhraní) a všechny texty. Podobný přístup má v plánu pro PS4P pokud bude připojené na 4K televizor.

Plánuje renderovat scénu v 1440p (možná vyšší) a poté upscalovat na cílových 2160p (aka chybně 4K). To v 60fps a se stejným doplněním uživatelských prvků až po upscalu. Dále popisoval, že je možné, že dosáhnou i vyššího rozlišení než jen 1440p, ale to už bylo zbytečně detailní tu popisovat. Pro PS4P připojené k FullHD televizoru bude hra nově renderovat 1080p v 60fps. Ale ještě k tomu navíc navýšit anti-aliasing (vyhlazování hran) z 2xMSAA na 4xMSAA. Je možné, že si ještě pohrají s renderingem vzdálených objektů, ale na to je brzo, zatím to pouze prověřují.

Samozřejmě také pracují na HDR zobrazení. Mají k tomu nové a velice chválené LG B6P (OLED) a dost si užívají testování a vývoj HDR díky velkému dynamickému rozsahu této TV. Překvapivé pro samotné tvůrce bylo, že do nynějška pracovali na HDR pouze pro PS4P. Jenže Sony překvapilo všechny přidáním HDR i do stávajího modelu PS4. Zatím však moc nevědí co to bude znamenat, je to pro ně stejná novinka jako pro všechny hráče.

Každopádně plánují vydání patche přesně na den startu Playstation 4 Pro tj. 10. listopad/novembera.


DALŠÍ

CGwillWin