Darkest Dungeon v září na PS4

Darkest Dungeon v září na PS4
07:38, 04.08.2016

Sice to mělo být původně už na jaře, ale co už. Důležité je, že Darkest Dungeon, který na PC sklidil obrovskou porci chvály vyjde i na konzole Sony. Proč říkám konzole, protože světe div se verze pro PS Vita vyjde také. Ale co vlastně Darkest Dungeon je?

Jedná se o RPGčko ve kterém se vaši hrdinové vydávají na výpravy do různých dungeonů. V čem je specifické je, že v tahovém soubojovém systému hraje velkou roli jak moc vyděšené postavy jsou. To ovlivňuje jak se jim daří v boji. Mezi jednotlivými výpravami do podzemí se budete starat o management vaší usedlosti, kde probíhají různé upgrady.

Klik pro zvětšení (Darkest Dungeon v září na PS4)

Čím si hra kritiky získala je, že dokázala inovovat starý žánr "dungeon crawlerů". Krutá a nelítostná obtížnost v čele s permanentní smrtí i vašich nejsilnějších hrdinů z toho dělá výzvu. Výzvu, která však odměňuje a láká se vydat do podzemí zase a zase. Navíc vizuálně přitažlivý svět, atmosféra a zajímavý příběh, jsou věci, které recenzenti vyzdvihovali. Ne nadarmo sedí PC verze na Metacriticu na 84%.

Playstation 4 a PS Vita verze bude dostupná 27. září/septembera za cenu kolem 600Kč odhadem. Majitelé PS+ budou mít slevu 20% jak to tak bývá docela běžné. PS4 verze dostane při startu novou třídu hrdiny (celkem jich je ve hře patnáct) a i nějaké nové příběhové eventy a speciální nepřátele.


DALŠÍ

CGwillWin