hw
Ubisoft krátko o Nintende NX

Ubisoft krátko o Nintende NX
10:31, 20.07.2016

Dlhšiu dobu sme tu nemali nič o najväčšej záhade roku 2016 z pohľadu video herného sveta. HW projekt NX ako nová konzola a čo viac, nová herná filozofia spoločnosti Nintendo, sa plánuje dostať na trh začiatkom budúceho roka a mi stále nemáme ani len hrubú predstavu čo to vlastne na nás chystajú. Už sme počuli z úst renomovaných vývojárov že je to úžasné, prelomové a neviem aké ešte avšak z toho si úsudok málokto dokáže spraviť, zvlášť v nejakej ucelenej forme. Novú časť tejto skladačky prináša aktuálne firma Ubisoft. Tá má s veľkým "N" už roky nadštandardné vzťahy a hlavne z čias fenomenálneho úspechu Wii, na ktorom práve Ubi zarobilo vrámci tretích strán jednoznačne najviac. Ubisoft CEO Yves Guillemot už NX videl a na jeho adresu uviedol toto:

"Čo sa týka NX, to čo sme videli, je naozaj skvelé, takže sme presvedčený že príchod NX skutočne pomôže hernému priemyslu, aby aj naďalej rástol a prilákal ku sebe nových a príležitostných hráčov."

Jasné poukázanie na schopnosť NX privábiť takzvaný Casual segment je novým zaujímavým prvokom vrámci toho čo o tejto konzole vieme. Ubisoft je práve ten špecialista na získanie peňazí od casual hráčov a ich skúsenosť vrámci produkcie spoločnosti Nintendo, bude hrať v úvode a štarte NX veľkú rolu. Síce nie sme o nič múdrejší než pred týmto vyjadrením ale teraz aspoň vieme, že tam kde Wii šokovalo konceptom sa NX bude snažiť tento efekt ešte viac prekonať. Ste zvedaví tak ako ja?


DALŠÍ

CGwillWin