Nabubřelý Cliff srovnává svou hru s Overwatch

Nabubřelý Cliff srovnává svou hru s Overwatch
13:56, 23.06.2016

Nikdo nemá rád srovnávání s konkurencí. Někdy je to i zcestné. Jako třeba srovnávání Battleborn a Overwatch, nebo říkání že Overwatch je MOBA atd. Slyšíme to všude a je to pouze pohodlnost lidí. LawBreakers od Cliffa Bleszinského k tomu svádí docela dost a jemu se to nelíbí. Proč? No protože jeho hra je pro pořádné hráče přece a ne žádný barevný animák.

Ano takhle doslova to neřekl, ale jeho sebevědomí je obecně známé a bylo znát i v odpovědích na otázky Eurogameru. Uznává, že mezi oběma hrami je dost velký překryv. Ale dodává, že jeho hra je mnohem drsnější oproti barevné až skoro animované hře od těch druhých. Také říká, že "ta druhá" hra má "bambilion" různých postav a oni se soustředí na "méně je více", aby našli balanc.

Klik pro zvětšení (Nabubřelý Cliff srovnává svou hru s Overwatch)

A s "kritikou" nekončí. Dle jeho názoru má Overwatch strašně jednoduchou mechaniku kámen-nůžky-papír. Jakmile totiž (podle Cliffa) vyjdete za roh se "špatnou" postavou a potkáte postavu, která je "správná", tak automaticky prohráváte. Nebo mu vadí, že když vejdete do místnosti s šesti protivníky, tak také nemáte šanci. Kdežto v "jeho hře" pokud jste opravdu dobrý, tak máte šanci, nezávisle na třídě postavy, prostě jste schopni je sundat.

Cliff by si v první řadě měl projít reddit Overwatche a podívat se na některé Play of the Game z Overwatche co tam lidé dokáží. S různými postavami jsou schopni předvést neskutečné věci a přesila jde také překonat. Ale i kdyby ne, tak kritizovat, že když jsem pitomý a vlezu do přesily, tak nemám šanci. Je mírně (teda dost) úsměvné.

Klik pro zvětšení (Nabubřelý Cliff srovnává svou hru s Overwatch)

Ale tady se bavíme o LawBreakers ta hra bude prostě pro pravé hardcore hráče. Podle něj je základní stavební kámen FPSky její hitboxy. V jeho hře jsou prý hitboxy = modelu postavy bez vyjímky. Nestane se prý nic jakože by vás už někdo zabil za rohem nebo zabil přes zeď (tuhle poznámku moc nechápu bullet penetration je běžná mechanika ehm reálného světa). Samozřejmě tímhle naráží na to, že Overwatch pro některé zbraně používá jiné hitboxy než pro ostatní. Jenže to má celkem jasný důvod a nedá se říci, že by šlo o nějaké zjednodušování situace, hra je postavená tak jak je.

To, že kritizoval, že u nich nepůjde hráče nijak zmražovat, omračovat atd. je už celkem detail. Opět celkem trapná narážka na Overwatch. Uvidíme jak se LawBreakers povede mezi lidmi. Každý stream, který jsem si z ní pustil byl více méně nezajímavý. Cliff mi trošku připomíná našeho Dana Vávru pro kterého je jen jeho hra to nejlepší a ostatní to dělají prostě blbě.


DALŠÍ

CGwillWin