Google představuje YouTube Red

Google představuje YouTube Red
14:12, 22.10.2015

Sice tato zpráva není na první pohled přímo o hraní, ale dotýká se hráčů celkem dost. Každý, kdo se v dnešní době nějak motá kolem hraní, je na YouTube pečený vařený. Je jedno, jestli hledá nový trailer, gameplay záběry, návod na collectibles nebo prostě sleduje své oblíbené hráče - youtubery, tohle vše prostě najde na YouTube.

S přibývajícími roky se ve službě objevuje čím dál tím víc reklam a začínají být otravné. Není nad to, když pouštíte trailer na očekávanou hru a začne vám šíleně hlasitě hrát nová reklama na Lidl nebo nějakou banku. A právě proti této otravnosti přichází YouTube Red. Pokud někdo čekal, že se jedná o alternativu k YouPorn, tak ho musím zklamat. Red vám za poplatek 10 dolarů (cca 240 Kč) měsíčně zpřístupní veškerý obsah portálu bez reklam.

Další vlastnost, kterou předplatné přináší je pokročilá možnost sledovat videa v offline režimu. To speciálně ocení zákazníci pražského metra, kteří nejsou pro místní datové operátory zajímavou cílovkou. Předplatitelé budou moci také přehrávat hudbu na pozadí, což je oblíbená funkce, kterou Google dlouhodobě blokuje. Příjemné je propojení se službou Google Play Music, což je alternativa ke Spotify. Tudíž stávající platící zákazníci Google Play Music dostanou Red a naopak.

Google se tímto krokem snaží dohnat vlak, který mu trošku ujíždí. Na monetizaci hudby na YouTube měl zapracovat už dávno. Mezitím přišlo Spotify a ukradlo si velkou část trhu pro sebe. Apple Music buduje velkou základnu platících a menší služby jako Rdio stále Google Play Music poráží. Spojením s Red by to mohlo nakopnout počet předplatitelů, ale to už odbočuji od hraní.

Služba YouTube Red startuje 28. října v USA a během několika týdnů by měla být dostupná po celém světě. Peníze z předplatného půjdou malým dílem přímo portálu YouTube a hlavní podíl přímo autorům videí, které by to mělo tak motivovat k dodávání více exkluzivního obsahu. Co na to říkáte? Máte nějakou hudební streamovací službu? Je pro vás YouTube Red zajímavé?

DALŠÍ

CGwillWin