Fire Emblem If nové info

Fire Emblem If nové info
10:40, 18.05.2015

Můžeme závidět, že Fire Emblem If vychází v Japonsku již 25. června/jůna a přesto o této hře víme celkem málo. Něco více přineslo aktuální číslo Famitsu, které odhalilo Phoenix Mode, která bude fungovat jako třetí obtížnost ve hře. Takže to máme tři možnosti volby - Classic Mode, Casual Mode a Phoenix Mode. Dle pořadí v jakém jsem je napsal, tak je jejich obtížnost.

Classic Mode je jasná, ta po vzoru celé této série, obsahuje permanentní smrt postav. Jakmile vaše postava v průběhu bitvy umře, už ji nikdy za délku příběhu nedostanete zpět. Je to kruté, přidává to na stresu, ale také dává velkou porci emocí a vazby k herním postavám. Casual Mode již bych dostupná v Awakening a dělá to, že padlí v bitvě se vrátí do týmu po jejím konci. No a Phoenix Mode je úplný čajíček, tedy ne, že by Fire Emblem byly snadné hry, ale s tímto módem se vám oživí padlí bojovníci hned v dalším tahu. Což si těžko dovedu představit, jak to změní ráz hry.

Další novinkou je Dragon Pulse, což je nová technika, kterou budou moci používat členové královské rodiny na obou stranách. Ta bude umožňovat velmi podstatným způsobem změnit vzhled celé krajiny v průběhu bitvy. Například bylo zmíněno vybudování mostu, zemětřesení a nebo "splácnutí" kopce, což může mít velké taktické možnosti. Další novinkou je, že zbraně nebudou mít limitovaný počet použití, který provázel sérii také od začátku. Nyní se zaměří spíše na to, aby se volila správná zbraň pro danou situaci než řešilo, zda použít tu zbraň nebo si ji ušetřit do těžší bitvy.

Jinak co se týče postavy hráče, tak by mají být opět bohaté více než kdy předtím. Počáteční třída postavy hráče bude Dark Prince nebo Princess. Samozřejmě jsme zvědaví jakým způsobem bude hra vydaná u nás na západě. V Japonsku je v plánu vydání dvou verzí her, každá z nich bude obsahovat jednu kampaň - hodné (Hoshido) a zlé (Nohr) a ta opačná kampaň bude dostupná jako DLC. Třetí neutrální kampaň má být vydána někdy pozdeji jako DLC. Nohr kampaň má být těžší a se složitějšími úkoly v misích. Hoshido kampaň má být jednodušší a více podobná Fire Emblem: Awakening.

DALŠÍ

CGwillWin