Čaká Crytek spoločná budúcnosť so Sony?

Čaká Crytek spoločná budúcnosť so Sony?
09:51, 06.07.2014

Ako sme vás už informovali, v poslednej dobe spoločnosť Crytek nemá zrovna na ružiach ustlané a z každej strany sa na nás valia informácie o neblahej finančnej situácií spoločnosti. Crytek sa snažil celú situáciu tutlať ale posledné udalosti v štúdiu Crytek UK už tutlať nezvádol. Štúdio pracujúce na nedávno oznámenom pokračovaní hry Homefront s podtitulom The Revolution prestalo chodiť do práce, pretože im jednoducho Crytek za ich prácu už dlhšiu dobu nezaplatil.

Na Twitteru uživateľa Tidux, mimochodom ktorý sa už pár krát svojou špekuláciou trafil priamo do čierneho, sa píše o potencionálnom záujme spoločnosti Sony o krachujúci Crytek. Pripomíname, že štúdio Crytek stojí za počinmi ako sú – trilógia Crysis, f2p strielačkou Warface a najaktuálnejšie exkluzivitou pre Xbox One Ryse: Son of Rome. Povráva sa, že práve posledná zmieňovaná hra dostala Crytek tam, kde sa momentálne nachádza. Nízke predaje hry a vysoké náklady na samotný vývoj, sú najpravdepodobnejšie dôvody aktuálnej finančnej situácie spoločnosti. Aktuálne spoločnosť Crytek pracuje na hrách Homefront: The Revolution a na kooperatívnej strielačke Hunt: Horrors of the Gilded Age, ich osud je ale momentálne nejasný.

Ako by vypadala budúcnosť Cryteku po odkúpení spoločnosťou Sony môžeme len špekulovať, každopádne Sony by pod svoje krídla získala zvučné značky, zvučnejšie štúdio a špičkový CryEngine. Čo si myslíte o tejto tranzakcií vy?

DALŠÍ

CGwillWin