hw
Nintendo ve ztrátě: blíží se změny?

Nintendo ve ztrátě: blíží se změny?
08:47, 09.05.2014

Fiskální rok 2013 skončil posledního března, Je to trochu zmatené, ale finančníci si v zapeklitostech libují, tudíž to asi musíme skousnout. Nintendo poodkrylo svoje hospodaření za uplynulý rok a co čert nechtěl, potácí se v nepěkně červených číslech. Celosvětově prodala firma 6,17 milionu konzolí Wii U, což by snad bylo hezké číslo, kdyby vyšla loni v listopadu, ale vzhledem k jejímu launchi v roce 2012 to není nic světoborného. Za fiskální rok 2013 jich prodala přes dva a půl milionu.

Celkově firma vykázala za loňský fiskální rok ztrátu téměř 230 milionů dolarů. Předloni přitom ve stejném období svítila zeleně, vydělala totiž milionů 70. Přesto ale na chodbách Nintenda nepanuje smutek, špičky věří, že série nových her a odhalení pomůže dostat výrobce zpět do zisku.

Klik pro zvětšení (Nintendo ve ztrátě: blíží se změny?)

ze ztráty Nintendu nepomohla ani nejúspěšnější série Pokemon X/Y, která zaznamenala celosvětově lehce přes 12 milionů prodaných kopií. Hned za ní se co do úspěšnosti řadí Animal Crossing: New Leaf se sedmi a půl miliony prodaných kusů. Tak uvidíme, jestli nové tituly, které Nintendo pro Wii U chystá, pomůžou vybřednout zpět mezi konzolistickou elitu. Zatím se ale jen velmi trpce projevilo, že Wii U hraje s next-gen konzolemi tak trochu druhé housle. Mnohm víc by se tak Nintendo mohlo zaměřit na handheldy.

DALŠÍ

CGwillWin