Sony: 48% koupených her pro PS Vita jsou z digitální distribuce

Sony: 48% koupených her pro PS Vita jsou z digitální distribuce
11:00, 12.02.2014
Společnost Sony se nedávno pochlubila statistikami týkajícími se jak kapesní konzole Playstation Vita, tak i jejich nejnovější domácí konzole Playstation 4. A jak už jste si nejspíše přečetli v nadpisu novinky, největší nově zmíněnou zajímavostí ohledně handheldové platformy PS Vita je fakt, že z 1000 dostupných her je právě 48% kupováno z digitální distribuce, tedy z Playstation Store.

Klik pro zvětšení (Sony: 48% koupených her pro PS Vita jsou z digitální distribuce)

V průběhu schůze v Soňácké pobočce v Santa Monice byly zmíněny také další informace. Jeden ze tří majitelů PS Vita je podle Sony také vlastníkem konzole Playstation 4. Zajímavé také je, že 250 000 těchto hráčů vyzkoušelo funkci Remote Play, tedy sdílení obrazovky z PS4 na PS Vita prostřednictvím wifi. A jaké byly nejvíce využívané hry ve spojitosti s touto funkcí? Assassins Creed IV, NBA 2K14 a Don´t Starve.

Na konec bylo oznámeno i to, že více jak polovina majitelů konzole Playstation 4 odebírá prémiovou službu Playstation Plus. Tato informace jde také ruku v ruce s nedávným oznámením, že se počet předplatitelů PS Plus zvýšil na trojnásobek po vydání nové konzole na konci minulého roku.

DALŠÍ

CGwillWin