retro
Jets N Guns

Jets N Guns
Jets N Guns
00:00, 01.02.2006
Arkádovka, jak z dob automatů vyšitá

Jets N Guns je klasická 2D střílečka viděná z bočního pohledu od českého vývojářského týmu Rake in Grass. Ovládáte si svojí vesmírnou raketku, kterou si v průběhu hry za našetřené peníze vylepšujete různými UPGRADY (zbraně jsou samozřejmostí). Podíváte se do vesmíru, na nejrůznější povrchy planet, ale i pod vodu. Takže co dodat? Snad jen zatáhněte žaluzie (popřípadě rolety) a čtěte dál.

Klik pro zvětšení (Jets N Guns)
HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_1.jpgHeh, koncert mariňáků :-) Užijete si opravdový maso v zabíjení vojáčků :-)
Klik pro zvětšení (Jets N Guns)
HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_2.jpgMise kde musíte z nepřátelské základny vysvobodit spřátelenou raketku.

Začínáme, připoutejte se prosím!

Čekat od arkádovky nějaký ten silnější příběh, je jako doufat, že vám krajíc chleba spadne na zem nenamazanou stranou, prostě nic moc dobrého a dalo se to očekávat. Ale Jets N Guns se vám snaží jakýsi takýsi příběh podstrčit (lepší než drátem do oka) a začínáte jako člobrda, který Klik pro zvětšení (Jets N Guns)

HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_3.jpgTak tohle mě opravdu dostalo, UFO a S.O.S :-)))
prostě není spokojen s fungováním vesmíru. Po prvních vámi úspěšně od nepřátel vystřílených misí vás kontaktuje něco jako ta správná armáda, kterou znepokojují nekalosti ve vesmíru. Takže jako správný a dobrovolný hrdina jste se nedali moc přemlouvat a dali jste se k nim a v podstatě až do finální mise, kde zabijete úhlavního padoucha, který se snaží zničit všechno okolo mocnými děly, se žádná radikální změna v příběhu nekoná. Nemá cenu to tu stále do nekonečna zmiňovat, příběh zde jen podkresluje atmosféru, ale obejdete se i bez něj. Jediný zákys (dá-li se tomu tak říci, spíš to byla má neschopnost a lennost číst), na který jsem při hraní narazil, bylo když jsem měl zničit reaktor. Holt číst Briefingy se občas vyplatí, namísto šestkrát opakovat misi. Jinak vám celou dobu bude bohatě stačit když budete mít prst stále na tlačítku pro střelbu.

Mé zbraně, zlikvidujou i toho nejtlustšího intergalaktickýho emzáka!

Co by to bylo za arkádovou střílečku bez všemožných (všemocných - pozn Snip3r) zbraní a různých vylepšení, že? A jelikož Jets N Guns se řadí mezi ty pravé arkádové střílečky, můžete se těšit na bohatý zbraňový arzenál včetně různých vylepšeníKlik pro zvětšení (Jets N Guns)

HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_4.jpgTak tohle je něco jako vaše mateřská loď.
lodi, jako je například silnější pancíř, lepší štíty apod. Ovšem i nakupování v obchodech je opravdu zábavné! Nákupní položka pro obchod se jmenuje HyperShoping (holt se nezapře, že hru dělali češi odkojení TeleShopingama) a jakákoliv zbraň má vtipný komerční text, jako například znáte z TV reklamy apod. K některým zbraním dostanete i nějaký ten bonusový předmět, který je k ničemu, ale dokáže pobavit, například u kanónu Mortar to byl tuším plyšový medvídek Teddy. Další věci, kterou je dobré zmínit je, že při misích, kromě ničení nepřátel, sbíráte zlato (maximální hodnota 20 000, hodnotnější cihličky nejsou) a jakési CARGO (bedny) - v některých se po následném hackingu nalézají skutečně zajímavé zbraně, které můžete posléze i prodat, takže se vyplatí investovat do hackovacího zařízení a pokusit se odhalit kód k otevření CARGA.

Já si lítám, já se vznáším… KUA támhle je zase nepřítel!

Jo jo, Jets N Guns vás nenechá ani na chvilku v klidu a nepřátelé se na vás pokaždé bezhlavě hrnou v ohromných počtech. Co jiného by se taky dalo čekat od tohoto typu arkádovek, který je ovšem velice populární. Herní prostředí je často obměňované a téměř vše kromě povrchu lze zničit! Lesy, budovy, Klik pro zvětšení (Jets N Guns)

HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_5.jpgCARGO... Jo jo, to jsou ty bedničky s všemožnýma věcma z vesmíru :-))
kadibudky (ano i ty zde jsou), ale hlavně je to docela sranda, číst kde co autoři napsali nebo si všímat detailů jako je postavený sněhulák v zimní krajině nebo výroční sraz zabijáků na vojenské základně (včetně balónků). Holt pár chytrých hlav si uvědomilo, že jestli chtějí, aby byla jejich hra úspěšná, tak musí nabídnout něco víc, co lidi bude bavit hrát i po prvním dohrání (já dohrál čtyřikrát a stále ještě hraji). Mít třeba tři Chronitonové Rifliny (extrémně účinná zbraň, která projde i povrchem) jako zbraně na své lodi, není rozhodně k zahození a právě vždy jednu Riflinu vyzkoumáte (získáte) v jedné misi na mimozemské planetě (musíte hledat diskety s daty), tudíž je zapotřebí hru dohrát vícekrát než pouze jedenkrát. Aby zabíjení nepřátel nebylo až tak snadné, autoři zabudovali do hry přehřívání zbraní, které budete občas dost proklínat, ale osobně musim přiznat, že bez tohoto prvku by byla hra pouhá rutina. Samozřejmě si můžete koupit i lepší chladící systém, ale tak jako tak k přehřátí vždy dojde a vy budete muset nějakou tu sekundu počkat než se zbraně zchladí.

Klik pro zvětšení (Jets N Guns)
HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_6.jpgNo při vyšším počtu nepřátel dokáže hra být i dost nepřehledná...
Klik pro zvětšení (Jets N Guns)
HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_7.jpgNa těžší obtížnost poměrně těžká mise v hmyzím doupěti.

Vše co vidíš lehne popelem aneb 2D stále umí!

Jak jsem již nastínil na začátku článku, Jets N Guns je kompletně 2D hra, což jí rozhodně neubírá na kráse, takže žádné ofrňování! Vše je krásně vymodelované, stínované a exploze vás přímo bombardují. Pozadí je krásně prokresleno do sebemenšího detailu, jakými jsou například pasoucí se kravičky, skákající opička či kachna (hádejte jak dlouho zůstanou živí) jen tak se slunící vedle nepřátelského tanku.

Zvukový doprovod.. no přece nebudeš lítat vesmírem bez discmana?!

Celý hudební \"arzenál\" Jets N Guns je vcelku jednoduchý, ale na tenhle typ hry plně dostačující, většinou stejně slyšíte jen střelbu. Kromě toho se tu nalézají nějaké ty kytarové, hardcore ale i poklidné melodie do pohody, prostě každý si přijde na své.

Klik pro zvětšení (Jets N Guns)
HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_9.jpgKRUTOR vám tentokrát neunikne :-)
Klik pro zvětšení (Jets N Guns)
HiddenKiller_16-01-2006-22-02-40_jets_n_guns_8.jpgFinální boj, nebojte to CENSORED po dostatečném poškození zmizí :-))

Warping out… končíme přátelé…

Co dodat závěrem? No určitě si Jets N Guns zahrajte, protože tahle hra určitě potěší pamětníky, je zároveň i skvělým odreagováním a navíc od Čechů!!!

H O D N O C E N Í: 75 %


CGwillWin