preview
Mini Ninjas - dojmy z dema

Mini Ninjas - dojmy z dema
Mini Ninjas - dojmy z dema
07:11, 02.09.2009

Jako občasný hráč znechucený přemírou maskáčové tématiky v dnešních hrách jsem si stáhl před několika dny vydané demo zajímavě vypadající pařby Mini Ninjas. Za dvacet minut hraní jsem měl jasno – až tahle hra vyjde, vemu ji všema deseti.

Klik pro zvětšení (Mini Ninjas - dojmy z dema)

Hned po spuštění dema na mně vyskočilo pěkné jednoduché menu očividně dělané pro konzolové ovládání. Protože mám počítač osazený pouze integrovaným Radeonem 3300, ihned jsem pelášil do nastavení grafiky. Veliké překvapení pro mne bylo, že jsem nemohl snížit detaily. Nastavit lze pouze vyhlazování, rozlišení, vertikální synchronizace a anizotropní filtrování. Takže s téměř maximálními detajly jsem na integrované grafice dal „Start demo“...

Po úvodním mini intru jsem žasnul nad tím, jak pěkně hra vypadá, a jak dobře mi chodí (v rozlišení 1920x1080). A v té chvíli jsem si hru zamiloval - originální styl a zpracování nenáročné grafiky si můžete prohlédnout na obrázcích.

Z intra a již před dávným časem shlédnutého traileru jsem pochopil, že ovládám postavičku jménem Hiro a že s mým parťákem jsme poslední dva opravdoví ninjové (nebo nás je víc? pššš) na zemi, kterou musíme zachránit před zlem. Ovládání jsem si ohmatal již při prvních krocích barevným a mírumilovným světem. První úkoly jsem zvládl bez problémů a když jsem si nevěděl rady, hra mi napověděla „co dál“.

Dá se říci, že každá další propařená minuta pro mne znamenala příjemné překvapení. S Hirem jsem běhal nejdříve po vyhrazenách cestičkách, proměňoval zlounské samuraje ve zvířátka, ale později jsem zjistil, že můžu z cesty sejít, a objevovat krásy okolního lesa. Nejvíce jsem si užil rybaření. Za každou chycenou rybičku se mi v inventoráři objevilo sushi – a to mělo mnohem léčivější účinky, než lahvička zdraví.

Klik pro zvětšení (Mini Ninjas - dojmy z dema)

Mini Ninjas je veselá hra s velmi jednoduchým a intuitivním ovládáním, ve které si užijete skákání, sekání, bouchání, šplhání, kotrmelcování, přeměny zlých samurajů na lesní zvířectvo, získávání a používání speciálních abilit, levelování, sbírání věcí a jejich přerovnávání v pěkném inventoráři, a dvou alternativ za vašeho hlavního hrdinu – tlusťocha a kočandy. Tahle hra má všechno!

Doporučuji všem příznivcům odreagovávaček, a také všem odpůrcům militaristických oblbovávaček. P.S.: Líbilo se to i mojí přítelkyni, takže optimální hra pro podpantofláky, kterým přítelkyně netrpí celodenní 5.1 reprodukci střílejících kulometů a vybuchujících bomb.


CGwillWin