preview
Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část)

Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část)
Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část)
20:42, 17.01.2009

Očekávaných her pro tento rok není pouze mnoho, je jich požehnaně. Z tohoto ohromného bochníku si velký krajíc ukousnuli střílečky, jen těch nejočekávanějších jsme napočítali dvanáct. Namátkou F.E.A.R. 2: Project Origin, BioShock 2: Sea of Dreams, Killzone 2, Deus Ex 3, ArmA 2. Některé z nich jsme si už představili v minulém a současně prvním dílu našeho seriálu o nejočekávanějších hrách roku 2009, na ty zbylé se podíváme právě dnes.

America´s Army 3

Projekt financovaný samotnou americkou armádou se už v třetím kvartálu tohoto roku dočká své třetí verze. Ačkoli byla America´s Army 3 oznámena až v listopadu 2008, první screeny už kolují po internetu nějakou tu dobu. Proč se zmiňujeme už o tak profláklé hře, jakou AA bezpochyby je, je jednoduché. Verze 3.0 se totiž bude moci pochlubit zcela novým enginem, hra totiž nově pojede na v současnosti velmi oblíbeném Unreal Enginu 3. Setkáte se i s některými starými známými poupravenými mapami - kupříkladu mapka Pipeline, jejíž pozměnění už bylo dokumentováno na mnoha screenshotech. Dočkat by se měli dokonce i majitelé systému Linux. Už teď tedy můžeme zaručit, že se stažení (ano, AA je opravdu zcela zdarma) nejnovější AA 3.0 bezesporu vyplatí. Vždyť se jedná o jednu z nejoblíbenějších online realistických stříleček na světě, navíc jak už bylo zmíněno, plně podporované americkou armádou. Co chtít víc?

Klik pro zvětšení (Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část))Klik pro zvětšení (Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část))

(PC), Q3 2009

Half-Life 2: Episode 3

Třetí a zároveň poslední epizoda druhého dílu geniální first-person akce Half-Life. To je snad beze slov. Završení příběhu Gordona Freemana přijde bezpochyby ve velkém stylu, a proto i když v podstatě nemáme ani potuchy, kdy hra nakonec vyjde (kdysi dávno jsme dostali informaci, že by to mělo být někdy na konci roku 2009), nemohli jsme si dovolit nezařadit ji do našeho přehledu. Na třetí episodě se podle všeho začalo pracovat ještě před ukončením prací na episodě druhé, Valve si tak ponechalo spoustu času na vývoj, což opět svědčí o tom, že závěrečné díl bude opravdu rozsáhlým počinem. Utajení informací funguje také na výbornou - z třetí episody jsme viděli nějaké dva artworky a toť vše, přátelé. Už by to chtělo nějaké konkrétní info!

Klik pro zvětšení (Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část))
(PC, X360, PS3), konec roku 2009, profil hry

Killzone 2

Spolu s nástupem třetího Playstationu od Sony se i ryze playstationová střílečka Killzone svým druhým dílem podívá exkluzivně právě na tuto konzoly. Killzone 2 mají ve vývoji opět Guerilla Games a opět se hráči ve hře ocitnou uprostřed války mezi armádami organizací ISA a Helghast, přesně dva roky po posledním útoku Helghastů na Vektu. Jednotka Legion spolu s protagonistou hry Sevem se rozhodnou Helghastům tvrdě pomstít, a proto se vydávají na jejich domovskou planetu Helghan, aby se postarali o to, že se události dva roky zpátky už nebudou opakovat…

Klik pro zvětšení (Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část))
Killzone 2 jen z videí a screenů vypadá naprosto neodolatelně. Temně laděné prostředí naprosto detailně zpracováno, podmanivá atmosféra, dokonalé ozvučení. Všechny plusy hry pak dokonale vyniknou v plánované multiplayerové části. Killzone 2 bude bezesporu patřit mezi hry, kvůli kterým budeme moci majitelům PS3 jen tiše závidět.

(PS3), 25. únor 2009, profil hry

Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines - hra na motivy amerického sci-fi filmu Vetřelci, natočeného Jamesem Cameronem v roce 1986 jako pokračování filmu Vetřelec z roku 1979. Všichni víme, jak to s herními adaptacemi filmů obvykle dopadá, ale z Aliens: Colonial Marines čiší velká odhodlanost prosadit se.

Klik pro zvětšení (Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část))Klik pro zvětšení (Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část))

Do ruky dostanete čtyřčlenný tým mariňáků a proti vám budou stát jak jinak než Alieni alias Vetřelci. Právě oni se postarají o to pravé dusno známé z filmů, dokonce ještě zveličené absencí HUDu. Na druhou stranu o hře víme už od roku 2001, a i když autoři stále tvrdí, že byl vývoj hry přerušen a záhy na to opět znova od píky zahájen, máme tak trošku obavy. Už také jen proto, že je datum vydání neustále oddalováno. Aliens: Colonial Marines jednou z 12 námi nejočekávanějších her roku 2009 tedy tvoří naše zvědavost, jak hra nakonec dopadne. Snad nás Aliens: Colonial Marines mile překvapí.

(PC, X360, PS3), konec roku 2009, profil hry

Deus Ex 3

Dlouho, předlouho fanoušci kultovní FPS Deus Ex z roku 2000 čekali na oznámení třetího dílu. Po vydání dvojky (2003) se vývojářské studio ION Storm rozpadlo a možné vyvíjení Deus Ex 3 bylo v nedohlednu. Eidos ale na konci minulého roku přišel s příjemně překvapivou zprávou, že se Deus Ex 3 nakonec chystá a do nějakého roku, roku a půl vyjde. Jakožto majitel práv na hru totiž pověřil nově vzniklé montrealské studio Eidosu, a to se dalo do vyvíjení…

Deus Ex 3 bude prequelem k prvnímu Deus Ex a bude se odehrávat v roce 2027, takže stále můžeme mluvit o blízké alternativní kyberpunkové budoucnosti. Děj tak bude předcházet již známým událostem, na které bude přímo odkazovat. V této souvislosti ještě známo, že se vtělíte do role bezpečnostního agenta Adama Jensena, pracujícího v továrně na výrobu nanoimplantátů. Vizuálně originální a se značnými RPG prvky notně zajímavý Deus Ex 3 se plánuje k vydání do konce letošního roku (proto jsme ho do našeho přehledu také zařadili - více ale věříme variantě, že se jej dočkáme až na začátku, nebo spíše až v polovině roku příštího.

(PC, X360, PS3), konec roku 2009, profil hry

ArmA 2

V prvním dílu našeho přehledu těch nejočekávanějších stříleček nedávno započatého roku 2009 jsme vám představili oficiální pokračování Operace Flashpoint nazvané Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. To už není ve vývoji českými Bohemia Interactive Studio, ale vyvíjí ho samotní Codemasters. BIS se po dokončení neoficiálního pokračování OF - Armed Assault - a datadisku Queens Gambit dali do vývoje ryze české ArmA 2, velké konkurence pro nadcházející Dragon Rising. Co nabídne?

Klik pro zvětšení (Nejočekávanější střílečky roku 2009 (druhá část))
Tak předně navštívíte občanskou válkou zmítaný fiktivní post-sovětský stát Chernarus, kde se vaším úkolem stane stabilizování země a zamezení dalším ztrátám na životech civilistů. Chernarus bude viditelně rozsáhlým regionem, díky nejnovější technologie je tak možno očekávat opravdu rozlehlou zemi, prostředím se věrně podobající současným post-sovětským státům. BIS jsou zárukou kvality, co se kvalitních taktických a hlavně autentických vojenských simulátorů týče, a tak od nejnovější ArmA 2 nečekáme nic jiného. Opravdu se těšíme, jak souboj OF2 vs. ArmA 2 dopadne.

(PC, X360, PS3), 2009, profil hry

Tak tohle je zbylá šestice námi nejočekávanějších stříleček letošního roku. Řazena byla zcela náhodně, ne podle toho, jak se na dané tituly těšíme. Ačkoli jsme vám jich spolu s první částí našeho přehledu přiblížili celkem 12, není to ani hrstka z těch, které letos na naše oblíbené mašinky dorazí. Ale jsou to ty nejočekávanější, aspoň dle našeho mínění. Příště se podíváme na nejočekávanější strategie roku 2009, kam jsme zahrnuli hry jako StarCraft 2, Halo Wars nebo třeba BattleForge - bezpochyby se máte na co těšit.


CGwillWin