speciál
Rozhovor o The Sims 3

Rozhovor o The Sims 3
Rozhovor o The Sims 3
10:07, 22.12.2008

Vydání dalšího dílu neuvěřitelně populární série The Sims se blíží, přesněji už v únoru vypukne šílenství nanovo a žebříčky prodejnosti budou nehorázně jednotvárné, a zahraniční server 1UP.com si s producentem hry Grantem Rodiekem hlavně o tom, jaké jsou základní rysy hry a proč si ji vlastně zase koupí miliony lidí. My jsme pro vás kompletní rozhovor přeložili:

1UP: Vyjmenujte tři důvody, proč by si měl fanda The Sims a/nebo The Sims 2 koupit The Sims 3.

Grand Rodiek: Jen tři? Kdybych to tedy musel takhle zúžit, řekl bych unikátní Simové, sousedství a kreativní nástroje. S našimi novými osobnostními znaky a důkladnému získávání dovedností – a ještě k tomu díky naší neuvěřitelné zkušenosti s „Vytvoř-si-Simíka“ – žádní dva Simíci nebudou stejní. Pokud to tedy tak chcete. Sousedství je novinkou v sérii The Sims, kde hráči mohou jít kamkoli po městě bez zdržujících načítacích obrazovek. Dělá to hru plynulejší a mnohem více si ji užijete. S nástroji si naši vývojáři opravdu vyhráli a jsou mnohem lepší než kdy předtím. „Vytvoř-si-Simíka“ vám umožní udělat si kohokoli, koho máte zrovna na mysli. „Postav/Nakup“ je lepší a jednodušší používat. Ale tou nejskvělejší věcí je náš nový nástroj „Vytvoř-si-styl“, který vám umožní změnit vzor nebo barvu nebo jakýkoliv kus oblečení nebo nábytku ve hře. Možnosti jsou doslova neomezené – a je to všechno tak jednoduché.

1UP: Jaké jsou tři dobré důvody, proč by si někdo, kdo nikdy předtím nehrál Sims hru, měl koupit The Sims 3?

GR: V minulosti jsme byli opravdu úspěšní, protože naše hry oslovují lidi, kteří nejsou tradičními hráči. To také znamená, že naše hry musí být neuvěřitelně dostupné a jednoduché. Snažili jsme se udělat přívětivý interface a přidávat novinky, které by učinili naši hru neuvěřitelně jednoduchou ke hraní pro nováčky. Takže to je důvod číslo jedna. The Sims 3 je také naplněno spoustou různých úkolů, kde máte určitý cíl, což vede nové hráče. Nechceme, abyste se ztratili v těch našich všech možnostech. A nakonec, naše hra na vás tlačí mnohem méně než ostatní druhy her. A když něco zkazíte – nebo naopak uspějete – bude to stejně sranda. Jsme si jistí, že noví hráči se budou usmívat a smát při sledování svých Simíků, kteří budou dělat očekávatelné… i neočekávatelné.

1UP: The Sims 3 slibuje menší zaměření na Simíka jako jednotlivce nebo rodinu ale naopak větší na komunitu ve své velikosti. To vypadá jako velký odklon od základu herního modelu The Sims. Jak byl onen starý model zachován?

GR: The Sims 3 je stále v podstatě o vytváření Símíků, budování rodin, rozvíjení přátelství a vyprávění vašeho příběhu. To stále funguje. Nicméně, teď vám dáváme tuto čtvrť a odstraňujeme všechny bariéry. Je to volné a my vám nestojíme v cestě. Je to velký krok kupředu ve smyslu umožnění hráčům hrát hru, tak jak ji oni chtějí hrát.

Klik pro zvětšení (Rozhovor o The Sims 3)Klik pro zvětšení (Rozhovor o The Sims 3)

1UP: Hry stále více a více expandují do online oblasti. The Sims má na kontě jeden nepodařený pokus v online hraní – bude The Sims 3 více využívat internetu nebo bylo rozhodnuto, že tentokrát ještě ne?

GR: The Sims 3 je stále offline, single-playerový zážitek. Nicméně jsme věnovali spoustu úsilí naší internetové komunitě, takže hráči mohou sdílet obsah s přáteli, bavit se s ostatními v komunitě a mít přístup k hromadě obsahu, který znají ze svých oblíbených webových stránek. V tomto ohledu je The Sims velice společenská záležitost. Pojetí komunity a sdílení jsou v základu každé Sims hry.

1UP: Jaké nové a fantastické způsoby vyprazdňování močového měchýře budou v The Sims 3?

GR: Opravdu jsme zkoušeli dostat se přes celou tu věc s močením v The Sims 3. Ale, kdo ví, co čeká měchýře Simíků?

Rozhovor v originále naleznete na 1UP.com


CGwillWin